Portal 072info

Olgun stiže u Zenicu, isplata dugovanja bivšim igračima Čelika počinje danas

Čelik je u nedjelju trebao igrati na Grbavici protiv Željezničara, ali je utakmica odgođena sat vremena pred početak jer zenički klub nije ispunio obaveze, te je suspendovan. Također, Čelik bi mogao biti izbačen iz Premijer lige ukoliko ne riješi dugovanja do petka.

Prethodnih godina se zenički klub nalazi u teškoj situaciji, ali sigurno da navijači nisu mogli očekivati takav razvoj dešavanja. Predsjednik ovog kluba Aydin Olgun danas će doputovati u Zenicu i prema informacijama iz kluba već danas će biti isplaćena sva dugovanja.

Također, potvrđeno je da će sutra na Bilinom polju biti održana press konferencija u 14 sati na kojoj će se pojaviti čelni ljudi ovog kluba koji će pokušati objasniti šta se dešava u klubu, te kako je došlo do ovakve situacije.

Sekretar ovog kluba, Ismar Huskić, jučer je izjavio da su u klubu dobili obećanje da će dugovanja biti riješena danas i da neće biti problema da se odigra utakmica za vikend kada će Zeničani pred svojim navijačima dočekati Zvijezdu 09.

Utakmica protiv Željezničara će gotovo sigurno biti registrovana rezultatom 3:0 u koristi Plavih. Čelik se trenutno nalazi na devetom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

SportSport.ba

Podijelite članak
  • 132
    Shares