Screenshot 5 6
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 4, 2022 @ 22:30
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Tim naučnika iz Australije otkrio je da postoji poveznica između ličnosti pojedinca i njegovog omiljenog alkoholnog pića kao i mjesta na kojem ga konzumira. 

U istraživanju psihologa koje je vodio Peter K. Jonason sudjelovalo je 1232 osobe, polovica su bile žene, polovica muškarci, prosječne dobi od 45 do 79 godina. Tim ih je pitao gdje najčešće konzumiraju alkohol i koju vrstu preferiraju, a nakon što su odgovorili, dobili su i pismeni test u kojem su trebali otkriti čime se bave, jesu li zadovoljni svojim životom, imaju li povjerenje u druge i slično…

Nakon toga, tim je napravio analizu i dobio zanimljive rezultate.

Oni koji vole piti kod kuće više su pesimistični i generalno su tužnije osobe za razliku od onih koji alkohol konzumiraju u kafiću, baru – oni su, pak, ekstrovertirani, vole druženja, veseliji su.  Ljubitelji piva i vina zadovoljni su svojim životom i otporniji su na nedaće. Vino vole oni koji su pristupačni i savjesni, a pivo oni koji su jednostavni, otvoreni i opušteni. Rezultati su pokazali i da su oni koji vole cidere i žestoka pića najneurotičniji, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Naučnici su rekli da su ovi podaci vrlo zanimljivi, ali trebaju provesti još nekoliko istraživanja kako bi ih do kraja utvrdili. Napominju, također, da ne treba suditi osobu odmah prema tome koje piće drži u rukama – ovo su samo neke poveznice. 

LIDER