Portal 072info

Omladina danas čistila gradove u FBiH

Zenica-Ciscenjenakonprotesta

Nakon jučerašnjih nemirnih scena iz Zenice, Sarajeva, Mostara i Tuzle, danas je, srećom, mirno.

Drugačija slika… Naime, kako za radiosarajevo.ba javlja nekolicina čitatelja, „neki novi klinci“ danas samoinicijativno čiste okolinu zgrada Predsjedništva, Kantona i Opštine Centar.

Istovremeno je objavljen poziv i za Tuzlu, da se danas od 13h mirnim okupljanjem dođe i očisti nered. Poruka je: „mi čistimo svoj nered, vi svoj“…

Pristižu i informacije i iz Zenice da je jutros 50-tak građana samoinicijativno počelo čistiti svoj grad.

Zenica: “Nakon uništi, danas očisti svoj grad”

Nevjerovatan haos na zeničkim ulicama donio je totalni nered, neuredne ulice, trgove i korita rijeka. Ponovno je jedna neformalana grupa, preko društvene mreže, pozvala sve građane Zenice da izađu na ulice, ali ovaj put da očiste svoj grad od smeća i stakla.

Grupa, koja se odaziva na ime, “Očistimo ulice Zenice” poziva Zeničane da očiste svoj dio asfalta, da pokupe dio tuđih ili svojih izljeva gnjeva u kojem je masa neodgovorno uništila dio svog grada, razbijajući, paleći, napadajući policiju, i likujući pobjedi huliganizma u kojem se najveće zlo broji sa osamdesetak povrijeđenih sugrađana, s obje strane barikade.

Grupa “Očistimo ulice Zenice” ističe u svom pozivu da osuđuju “uništavanje našeg grada od strane vandala”.

– Svako ko se barem trunku osjeća kao građanin Zenice, shvatit će o čemu je riječ! Ulice Zenice, saobraćajni znakovi, sadnice, ulična rasvjeta i ostalo nisu krivi apsolutno ni za šta u ovoj državi. Budući da će se sigurno pojaviti neki filozofi koji će reći da je vlast dužna to uraditi, napominjemo da je Vlada ZDK podnijela kolektivnu ostavku! Dužnost svakog iole osviještenog građanina jeste učiniti i pomoći da nam grad ne liči na okolne zaseoke, jer su dotični vandali naučili biti u takvom okruženju pa ga danas napravili takvim – naslovljeno je u pozivu građanima, na koji se već prijavila veća grupa mladih.

Agencije

Podijelite članak