Opasan seksualni trend sve popularniji među mladima

Podijelite vijest

seks

Kako vrijeme prolazi, svjedoci smo da mladi sve ranije stupaju u seksualne odnose i čini se da se na taj čin danas gleda mnogo drugačije nego ranije. Generacije su postale slobodnije po pitanju mnogih stvari, pa i po pitanju seksualnih odnosa. Ono što zabrinjava jeste trend sve učestalijeg upuštanja mladih u neobavezne seksualne odnose.

Iako je za mnoge još uvijek povezan osjećaj ljubavi i bliskosti sa pojmom seksualni odnos, postoje mnogi mladi koji smatraju da se ove stvari mogu odvojiti i kako je stvar popularnosti u društvu imati prijatelja s povlasticama.

Da se seksualnost danas posmatra na drugačiji način potvrđuje i psiholog Tanja Stanić za magazin.net.hr. Ona kaže kako mladi danas stupaju u odnose jako rano i iz pogrešnih razloga.

“Ovakvi odnosi se često završe tako što djevojke izađu povrijeđene i razočarane, a trendovi poput selfi, belfi i ostalih eksplicitnih fotografija koje dospijevaju na društvene mreže postao je opasan trend koji će ostaviti ozbiljne posljedice na mlade“, smatra psiholog Stanić.

Potreba da se intima podijeli sa svijetom zapravo je potreba za priznanjem jer koliko lajkova skupite ispada da toliko vrijedite. Najvažnije je da roditelji još u najranijem dobu pomognu djeci da izgrde samopošovanje jer će tako znati koliko vrijede i bez društvenih mreža.

magazin.net.hr