Oprez vozačima u BiH zbog poledice i mogućih odrona na putevima

7A13556D 66F8 4393 ABB1 8F94E3971963
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Putevi u Bosni i Hercegovini su jutros vlažni, na višim predjelima, mostovima i prilazima tunellima primijetna je i poledica, a na pojedinim dionicama su mogući i odroni zemlje ili kamenja.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

“Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme”, navode.

– Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

– Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

– Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

– Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.