Opsesije horoskopskih znakova: Bik lud za novcem, Lav nadmoći, a Jarac samim sobom

Podijelite vijest
horoskop

Svaki od znakova Zodijaka ima svoje opsesije koje mu svjesno ili nesvjesno kontrolišu život. Biku je najveća opsesija novac, a Škorpija je opsjednuto odanošću.

Ovan je opsjednut šopingom: Pripadnici ovog znaka neustrašivi su i entuzijastični u svim poljima života, pa i u svojim malim opsesijama. Stalno traže nešto novo u životu, a tu glad najčešće utole u satima i satima kupovine. Njihova opsednutost šopingom ide iz krajnosti u krajnost u tolikoj mjeri da im to ponekad u potpunosti preuzima život.

Novac i luksuz glavna su opsesija Bika: Bikovi su stabilni, uporni i izdržljivi, a svi ti kvaliteti pomažu im da steknu dobru poziciju na poslu. Ne boje se naporno da rade, a sve s jednim ciljem, da steknu što više novca. Veliki iznos na tekućem računu omogućava im uživanje u luksuzu koji cijene isto koliko i novac, ali ne ustručavaju se da ga troše na druge.

Blizanci nigdje ne idu bez gedžeta: Živahni i društveni pripadnici ovog znaka opsjednuti su tehnikom, odnosno svim gedžetima koji im omogućavaju bolju komunikaciju sa svima koje vole. To je njihov prozor u svijet, a obožavaju ih zbog slobode koju im pružaju. Isto tako slabi su na modu i spremni su cijeli dan da iskoriste na kombinovanje novih modnih trendova.

Rak žudi za uspjehom: Saosjećajni Rakovi uvijek su spremni da pomognu, ali samo ako se to ne kosi s njihovim uvjerenjima. Oni jasno izražavaju svoje stavove i svima pokazuju šta im se sviđa, a šta ne. Žude za uspjehom i spremni su za njega da idu i iznad svojih granica. Taj uspjeh je najčešće vezan za porodični i privatni život.

Lav ima glavnu opsesiju – nadmoć: Pripadnici ovog znaka imaju određenu aristokratsku osobinu koja ih tera da u svemu budu najbolji. Upravo je to njihova najveća opsesija, nadmoć i superiornost nad drugima. Vole drugima da pokažu kako se odlično snalaze na svim poljima života.

Djevica je opsjednuta redom: Pedantne Djevice opsednute su redom u tolikoj mjeri da im se život često samo oko toga i vrti. Najviše od svega cijene tačnost i disciplinu, a ako im to neko poremeti pretvaraju se u prave kraljice drame. Opsesija savršeno uređenim svakodnevnim rasporedom graniči s opsesivno-kompulsivnim poremećajem.

Vaga žudi za ravnotežom: Vage su sklone pretjeranom analiziranju, stoga ne čudi što su opsjednuti životnom ravnotežom. Taj balans nastoje da postignu lijepim stvarima, bilo nakitom, putovanjima ili odjećom. Problem je u tome što taj svoj poriv ne mogu da kontrolišu, pa ih i šoping može izbaciti iz takta.

Škorpija je opsjednuta lojalnošću: Pripadnici ovog znaka poznati su po svojoj misterioznoj i posesivnoj prirodi pa u životu najviše žude za iskrenošću i lojalnošću. Oni žele odnose pune povjerenja, a svojom opsesijom smatraju veliku želju za znanjem i za okultnim. Ne libe se da pokažu svoje znanje koliko god to drugim znakovima išlo na živce.

Putovanja su glavna opsesija Strijelca: Baš kao i Ovan, i Strijelac najviše u životu voli avanture i aktivnosti. I dok su drugi opsjednuti superiornošću i iskrenim odnosima, njihova mala opsesija su putovanja i uradiće sve kako bi što češće putovali. Jedino se tako mogu rješiti viška energije po kojoj su toliko poznati.

Jarac je opsjednut samim sobom: I dok su drugim pripadnicima zodijaka važnije materijalne stvari, Jarac je opsjednuti samo jednim – samim sobom. On ima egocentričnu crtu koja ga tera da sve što radi radi u svoju korist, bez obzira da li će to povrijediti nekoga ili ne. Upustiće se u lov na uspjeh i gaziće po drugima, osim ako ga strah da će izgubiti nešto još važnije ne natjera da odustane.

Vodolija ima potrebu da bude najkreativnija u društvu: Šarmantni pripadnici ovog znaka imaju stalnu potrebu da budu najkreativniji u društvu. Neprestano nešto stvaraju i pravi su inovatori, ali to više rade za svoju dušu nego zbog uspjeha. Iako im priznanja prijaju, bitnija im je titula najkreativnijeg znaka u društvu.

Ribama zavisnosti nisu strane: Ribe su pravi sanjari i žive u vlastitom svijetu koji su skrojili po svojoj mjeri. Pripadnici ovog znaka su labilni, pa ne čudi što se lako navuku na nezdrave navike, poput brze hrane, kockanja ili alkohola. Jednom kada to probaju postaju toliko time zaokupljeni da se teško mogu izvući.

Pressonline