Optužen vozač kamiona zbog nesreće u Nedžarićima u kojoj je poginuo dječak

80a942105a2458d329a5c9fe27a05170
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Rezalije Razića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

– Optuženi se tereti da je 09. decembra 2021. godine oko 18 sati i 5 minuta nedaleko od Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Nedžarićima, kamionom udario 11-godišnjaka. Dan nakon, dječak je od zadobijenih povreda preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje pet svjedoka, vještake saobraćajne, mašinske struke i sudske medicine te izvođenje oko 40 materijalnih dokaza – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

U ulici Ramiza Salčina, dva dana poslije nesreće okupilo se nekoliko stotina građana na mirnom protestu. Uplakani roditelji i mještani su kazali kako su više puta nadležnima ukazivali da je ulica kojom djeca idu i vraćaju se iz škole preuska, neosvijetljena, bez trotoara.

Podvukli su da ovaj problem traje više od 10 godina, te najavili kako će se ponovo okupiti ukoliko nadležni ne reagiraju.