Optužen vozač kamiona zbog nesreće u Nedžarićima u kojoj je poginuo dječak

80a942105a2458d329a5c9fe27a05170

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Rezalije Razića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

– Optuženi se tereti da je 09. decembra 2021. godine oko 18 sati i 5 minuta nedaleko od Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Nedžarićima, kamionom udario 11-godišnjaka. Dan nakon, dječak je od zadobijenih povreda preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje pet svjedoka, vještake saobraćajne, mašinske struke i sudske medicine te izvođenje oko 40 materijalnih dokaza – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

U ulici Ramiza Salčina, dva dana poslije nesreće okupilo se nekoliko stotina građana na mirnom protestu. Uplakani roditelji i mještani su kazali kako su više puta nadležnima ukazivali da je ulica kojom djeca idu i vraćaju se iz škole preuska, neosvijetljena, bez trotoara.

Podvukli su da ovaj problem traje više od 10 godina, te najavili kako će se ponovo okupiti ukoliko nadležni ne reagiraju.

IZVORFaktor.ba
Prethodni članakЈedan zaraženi učenik i cijelo odjeljenje prelazi na online nastavu, maske obavezne
Sljedeći članakIzvještaj o ilegalnim finansijskim tokovima: U BiH 30 posto radne snage neformalno zaposleno