Portal 072info

Osam priča o čudesnim rođenjima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rođenje djeteta je čudesan momenat u životu svakog roditelja. Ipak, ovaj predivni trenutak može da se pretvori u pravu agoniju. Međutim, uz pozitivno razmišljanje i upornost, nekim porodicama se dese prava čuda, jer njihovi mališani, tek nekoliko dana stari, uspijevaju hrabro da prevaziđu teške zdravstvene probleme i da ih svega izađu kao pobjednici. Ako ne vjerujete u čuda, vjerovaćete kad pročitate ovih 8 priča.

1) BEBA KOJA JE TRI PUTA POBIJEDILA SMRT
Mali Čarli Kolins uspio je da nadmaši sva očekivanja-i to tri puta. Njegova mama Lusi morala je hitno da se porodi carskim rezom 9 nedelja prije termina. Kada se mali Čarli rodio, morali su da ga oživljavaju, jer se rodio potpuno plav i odmah je stavljen u inkubator.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Međutim, kada je Čarli imao samo 3 nedelje, dobio je srčani udar, a poslije 28 dana u inkubaturu, pluća su počela da mu krvare. I pored svega što mu se desilo, Čarli je nastavio da se bori. Njegovi roditelji su mislili da neće preživjeti i to tri puta, a nekim čudom Čarli je prevazišao sve to. Iako mu i dalje trebaju lijekovi i kiseonik, on je jedan srećan mali dječak koji je tri puta pobijedio smrt.

2) NAJMANJA BEBA U BRITANIJI

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Godine 2003, mala Alaja Hart se rodila tri mjeseca prije termina. Težila je samo 340 grama i bila je dugačka samo 17 cenimetara. Doktori su Alaji dali jedan procenat šanse da preživi, jer se njena pluća nisu dovoljno razvila. Negdje oko petog mjeseca trudnoće, ljekari su savjetovali Alajinu majku da abortira, jer su smatrali da djevojčica neće preživjeti odmah po rođenju.

Međutim, njeni roditelji su riješili da održe trudnoću, a mala Alaja je poslije 4 mjeseca u bolnici bila spremna da ide kući. Ona je sad zdrava djevojčica normalne visine i težine, a uskoro će slaviti 11. rođendan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3) BEBA KOJU SU MORALI DA ZAMRZNU

Mali Fredi Kuk se rodio kod kuće i čitavih 20 minuta nije disao. Njega su morali da ohlade na 33 stepena Celzijusa i onda da ga indukuju u stanje hipotermije da bi počeo da diše.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fredijeva majka je pet dana probila termin i pozvala je babicu da dođe da je provjeri. Babica je potom otišla i rekla da će se vratiti za par sati, ali kako je izašla, tako je Fredijevoj majci Niki počeo porođaj. Međutim, porođaj je bio komplikovan, a Niki se zapetljao oko pupčane vrpce i nekako zaglavio. Babice su morale posebnim pokretima da oslobode Fredija, ali on nije disao. Ljekari u bolnici gdje su ga doveli su tvrdili da će umrijeti, jer mu je mozak bio u opasnosti. Poslije 72 sata, na Badnje veče, Fredijevi roditelji su mogli da ga drže u naručju. On je sada zdrav dječak sa potpuno zdravim mozgom.

4) HRABRE SESTRE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Talita Mekgins iz Sjeverne Karoline bila je presrećna kada je čula da nosi jednojajčane bliznakinje. Šest nedelja kasnije, tokom ultrazvuka, ta sreća pretvorila se u beskrajnu tugu, jer su joj ljekari rekli da će joj obje bebe umreti ako pokuša na prirodan način da iznese trudnoću do kraja.

Bebe su bile različite veličine, a jedna je imala jako malo tečnosti u sebi. Doktori su rekli Taliti da je ovo uzrokovano rijetkim poremećajem koji se dešava kod jednojajčanih blizanaca, a gdje jedan blizanac crpi svu krv i nutrijente iz drugog. Taliti su predložili da abortira oba djeteta, da žrtvuje manju bebu ili da se opredijeli za lasersku hirurgiju kojom bi se ispravio poremećaj i gdje bi obje bebe mogle podjednako da se snabdjevaju krvlju. Međutim, posljednjom opcijom je rizikovala i svoj i život svoje djece.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U 19. nedelji trudnoće, Talita je uradila lasersku operaciju i konačno čula dobre vijesti. Obje bebe su bile dobro! Poslije svega, Talita je bila na strogom mirovanju i u 36. nedelji rodila zdrave bebe bez ikakvih komplikacija.

5) BEBA ROĐENA SA ORGANIMA VAN TIJELA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mala Pajper Smit rođena je sa tri organa van tijela. Njena mama Amanda je rekla da je mala Pajper imala bešiku, jetru i crijeva van svog stomaka. Ovaj defekt pogađa jednu od 2500 beba. Pajper je imala dugu i napornu operaciju kojom su joj svi organi vraćeni, a mišići povezani. Iako je imala 1 procenat šanse da preživi, Pajper je hrabra djevojčica koja i dalje živi.

6) BEBA KOJA SE VRATILA IZ MRTVIH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedna australijska majka rodila je blizance Džejmi i Emili u 27. nedelji trudnoće. Emili je rođena zdrava, ali je poslije 20 minuta Emilin brat blizanac prestao da diše i doktori su ga proglasili mrtvim. Njihovi roditelji su bili potpuno skrhani i poslij edva sata opraštanja i ljubljenja, desilo se pravo čudo. Odjednom, Džejmi je počeo da se bori za vazduh. Ljekari su rekli da je to vjerovatno refleks, ali mu je majka potom dala malo mlijeka na svom prstu i Džejmi je počeo normalno da diše. Ljekari nisu mogli da vjeruju. Džejmi se sada potpuno oporavio i ostaće upamćen kao dječak koji je pobijedio smrt.

7) NAJMANJA BEBA NA SVIJETU

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Beba Amilija, čije ime znači prst na latinskom, rodila se u 21. nedelji trudnoće. Ona je najmanja beba koja se ikada rodila i preživjela. Ona je imala samo 283 grama i bila dugačka 24 centimetara. Njeni roditelji, Sonja i Edi, imali su probleme da dobiju dijete i konačno su uspjeli vještačkom oplodnjom. Od početka, Sonjina trudnoća je bila komplikovana, a pored bebe je stajao ogroman krvni ugrušak.

U 19. nedelji trudnoće, Sonju su poslali u bolnicu jer joj nije bilo dobro, a doktori su utvrdili da je već počela da se otvara. Sonja je morala da leži u krevetu u određenom uglu da bi beba što duže ostala u njoj. Međutim u 21. nedelji, doktori su provjerili Sonju i vidjeli da noge male Amilije vire iz nje. Hitno su je odveli na carski rez, a malu Amiliju su stavili u inkubator. Jedanaest dana poslije porođaja, Amilija je bila dobro i poslali su je kući.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

8) BEBA KOJU SU UMALO ŽIVU SAHRANILI

Dženi Urtado iz Kolumbije, rodila je djevojčicu u 27. nedelji trudnoće. Čim se rodila, proglasili su je mrtvom. Poslije 12 sati, njeni roditelji su insistirali da je vide i da se oproste od nje. Kada su je stavili u kovčeg i zatvorili, njenom ocu se učinilo da je čuo plač. Prvo su mislili da umišlja zbog stresa, ali kada su otvorili kovčeg, vidjeli su da je djevojčica živa. Mala Milagros, što znači čudo na španskom, stavljena je na intenzivnu njegu. Ljekari su objasnili da nekada otkucaji srca ne mogu da se detektuju iako je beba još živa, pa je zato Milagros čim su je stavili u kovčeg i utoplili, ponovo oživjela.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)