Portal 072info

Osam stvari koje nikad ne biste trebali reći muškarcu

Postoje neke stvari koje mu jednostavno ne biste trebali reći. Bez obzira je li vam ovo prvi izlazak ili upravo slavite tri mjeseca veze. Nemojte brzati, nego proučite našu listu…

Stručnjakinja za ljubavne veze, Kenzia Noble, sastavila je listu od osam stvari koje nikad ne biste smjeli reći muškarcu. Pa, da vidimo…
1.”Moj bivši je obično…”

On ne želi znati ništa o vašem bivšem. Čak i ako negativno pričate o muškarcu iz davne prošlosti, i dalje će ga živcirati jer će misliti da vam se bivši vrti po mislima.

Jednostavno se pomirite s tim da muškarci ne mogu zamisliti da im je djevojka/žena bila s ijednim drugim muškarcem osim s njima.

2. “Želim da se otvoriš i sve mi kažeš…”

Nema ništa lošega u tom što želite da se on otvori i da postignete otvoreni dijalog s dečkom, no nakon ove rečenice on će se osjećati kao stjeran u kut, te će zbog toga ili sve otjerati uz pomoć pošalica ili će se u potpunosti zatvoriti.

Lakše će vam se otvoriti ako ga navedete da misli da je to bila njegova želja. Pronađite naime u razgovoru neku temu, kad bude potpuno opušten, i zatim ga pitajte nekoliko dubljih pitanja o kojima će morati promisliti i nakon čega će se lakše ‘ogoliti’.

3. “Zašto si gledao onu drugu ženu?”

Muškarci jednostavno gledaju druge žene i ne mogu si pomoći. Ako je vaš muškarac vrlo očit dok to čini, tad se i vi možete osjećati omalovaženo, no najbolji način da se nosite sa situacijom jest da je okrenete na šalu, kao: “Uh, koje sjajne noge ona cura ima, čak i ja sam se zabuljila!”

Ovo će vas prikazati kao osobu punu samopouzdanja i bez trunke ljubomore, no istodobno ćete mu dati do znanja da ste primjetili kamo gleda i da bi mu bilo bolje da malo pripazi sljedeći put, jer je ovaj put dobio samo prijateljsko upozorenje.

4. “Moji prijatelji kažu da ti…”

Muškarci ne mogu podnijeti žene koje se rukovode stavovima svojih prijatelja, ponajviše njihovim kritikama i osudama. Zbog toga se oni naime osjećaju slabijima i kao da su se našli na suđenju, bez poštenog saslušanja.

Naravno da biste trebali često poslušati i vjerovati riječima bliskih dugogodišnjih prijatelja, no ako ih želite prenijeti njemu, pripazite da djeluje kao da je to vaše mišljenje i stav.

5. “Svejedno mi je… ti biraj!”

Većina muškaraca ne voli kad im se naređuje ili određuje što i kad bi trebali učiniti, no nisu im nimalo privlačne ni žene koje naizgled nemaju uopće ni jedan samostalan stav ni ideju što žele u životu, nego se vesele određenim uzbuđenjima i novim iskustvima.

Zato sljedeći put kad vas priupita što želite raditi, recite mu nekoliko svojih ideja, ali završite ih ovom rečenicom: “No zanima kako bi ti najradije proveo slobodno vrijeme samnom?!”

6. “Trebao bi obući ovo…”

Većina muškaraca imala je u (nekoj, nadamo se davnoj) prošlosti majku koja im je govorila što trebaju obući, kako trebaju razgovarati, sjediti i kako se ponašati za stolom tijekom objeda.

I premda mogu prihvatiti određenu dozu kritike od supruge, neće blagonaklono gledati na činjenicu da im tako nešto govori žena u koju se još nisu ni pošteno zaljubili. Puno bolje rezultate ćete polučiti ako mu odate priznanje kako mu nešto ‘super’ stoji, nego ako kritizirate ono što mu nikako ne paše.

7. “Nikad me ne slušaš”

Muškarci se ježe već pri samoj pomisli na ove riječi. I čim ih čuju, automatski se prebacuju u obrambeni mehanizam i umjesto civiliziranog razgovora kakvom ste se nadali, završit ćete s paljbom glasnih izjava bez argumenata, te nitko neće pobijediti.

Definitivno izbjegavajte ovu temu kad je loše raspoložen ili iscrpljen, nego radije spomenite problem kad ste odmorni i imate kontrolu nad situacijom, te kad nema nikakvih distrakcija u vašoj okolini.

8. “Tražim ozbiljnu vezu!”

Upravo ste izvršili pokolj vaše veze. Ovakve izjave stavljaju previše pritiska na muškarce, a ono što njima treba jest da se osjećaju kao da provodite vrijeme s njima zato što vam je zabavno, a ne zato što se nadate da će vaša veza prerasti u ‘nešto više’.

Ako imate osjećaj da on možda nije spreman poduzeti daljnji korak, jednostavno se povucite i prestanite se u tolikoj mjeri ulagati u tu vezu. Nikad ne zna, možda baš zbog ovog shvati što ima te što bi mogao izgubiti i odluči se na ozbiljniji pristup. Samo, zapamtite da nikad i nipošto ne upotrebljavate nikakve ultimatume, jer oni vam se mogu obiti o glavu kad se tome budete najmanje nadali.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box