Portal 072info

Osigurat ćemo potpunu zakonitost i transparentnost u izboru novih policijskih službenika

Policija MUP ZDK
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je 13.10.2020. godine, u dnevnim listovima „Oslobođenje“ i „Dnevni avaz“ te na svojoj web stranici,objavilo javni oglas za prijem u radni odnos novih 125 policijskih službenika, 110 u činu „policajac“ i 15 u činu „mlađi inspektor“. Ministarstvo je, u cilju postizanja maksimalne transparentnosti i zakonitosti u svom radu, formiralo komisiju čiji zadatak je da, nakon zatvaranja javnog oglasa, analizira prispjele prijave i, uvažavajući zakonom propisane kriterije, izvrši odabir najuspješnijih kandidata. 

U vezi sa navedenim, želimo naglasiti da, tokom trajanja konkursnih procedura neće biti tolerisani nikakvi pritisci niti intervencije u vezi sa odabirom policijskih službenika jer nam je cilj da na ove odgovorne pozicije budu izabrani najsposobniji i nastručniji kandidati koji će moći uspješno odgovoriti svim izazovima policijske službe i dati svoj puni doprinos u provođenju vladavine zakona na području Zeničko-dobojskoog kantona i Bosne i Hercegovine. Svjesni smo da samo ovakvim pristupom možemo obezbjediti puno povjerenje naše javnosti i građana kojima služimo i u kojima vidimo našeg najpouzdanijeg partnera. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, ostajući dosljedan načelima zakonitosti i transparentnosti u svom radu, poziva sve kandidate koji će se prijaviti na javni oglas kao i sve druge subjekte da, ukoliko uoče bilo kakve nepravilnosti u vezi sa provođenjem konkursnih procedura i odabira kandidata, bez odlaganja reagiraju i o svim radnjama koje su u suprotnosti sa zakonomobavijeste Kabinet ministra kako bi ovo ministarstvo mogloobavijestiti institucije nadležne za provođenje zakona u cilju poduzimanja daljih zakonom propisanih mjera i radnji. 

Ministar Pekić još jednom poziva i podstiče sve uspješne mlade ljude sa područja Zeničko-dobojskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine koji ispunjavaju uslove propisane javnim oglasom da se prijave na javni oglas i, stičući časno zvanje policijskog službenika, stanu u prve redove boraca za sigurnost svih naših građana i njihove imovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odsjek za odnose s javnošću – Kabinet ministra 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 12
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Vozao se autom po Tešnju i prijetio ljudima pištoljem

Portal 072info

Zbog loših vremenskih uslova: U lančanom sudaru kod Visokog učestvovalo devet vozila

Portal 072info

Evo šta kažu iz MUP-a ZDK o stajanju na Zeničkoj obilaznici

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME