Osobe koje vam ne trebaju u životu

Kako biste živjeli život punim plućima i uživali u njemu bitno je da se riješite osoba koji vam ga zagorčavaju. Iako možda toga niste svjesni u nastavku članka pročitajte koje su to osobe koje vam ne trebaju u životu.

– Kolegica sa posla koja trača – ukoliko imate ovakvu kolegicu na poslu riješite je se što prije, jer lako može doći do toga da i druge kolege počnu da smatraju da ste i vi isti kao i ona, a i sami znate da niko ne voli ljude koji ih tračaju.

– Ukoliko imate bivšeg koji vas zove samo kada mu je do seksa, vrijeme je da ga izbacite iz svog života i krenete dalje. Ako mu je stalo do vas samo radi seksa, nije vas vrijedan.

– Ukoliko imate prijateljicu koja je stalno tužna i stalno se žali na nešto, vrijeme je da je izbacite iz svog života, jer ona negativno utiče na vas. Nakon nekog vremena i vi ćete se početi osjećati kao ona iako baš i nećete imati razlog za to.

– Ničiji život nije savršen, pa tako ni vaš, ali vi ste osoba koja sama treba da popravi stvari koje ne štimaju u vašem životu. Prema tome ukoliko imate osobu koja vas stalno sažaljeva i svim silama se trudi da vam pomogne jednostavno je prestanite viđati. Niko ne voli da ga sažalijevaju.

– Ukoliko imate prijateljicu koja uvijek nešto spletkari i laže i još pored toga od vas traži u nekim situacijama da joj pomognete brzo je izbacite iz svog života kako kasnije ne biste zažalili.

– Ukoliko imate neku prijateljicu koja ima lošu naviku, bez obzira o čemu se radi, i samo to vam je zajedničko raskinite svaku vezu sa njom. Ima mnogo boljih načina da provedete svoje slobodno vrijeme.

– Prijatelji na društvenim mrežama i to na hiljade njih. Većinu njih uopšte ni ne poznajete, ali ste ih dodali za prijatelje kako biste nakupili što veći broj. Bolje je da imate nekoliko iskrenih prijatelja u životu, nego hiljade njih na društvenoj mreži.

– Ako vas se sviđa kolega sa posla koji je u braku ili ste vi u braku, a on je slobodan ili samo ima djevojku zaboravite na njega i nemojte se tješiti time da se radi samo o običnom flertu. To se na kraju uvijek završi nekom velikom katastrofom, pa je najbolje da takvu vrstu veze ne započinjete.

– Ukoliko kraj sebe u životu imate nekoga ko je snob uvijek ćete se osjećati loše, jer možda ne nosite odjeću koja je skupa, ne vozite skupocjeni auto, nemate hrpu nakita,… Pored toga snob će se uvijek naći tu da iskritukuje nešto na vama, a takav neko vam ne treba u životu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE