Osuđeni ISIL-ovac iz BiH uhapšen nakon oružane pljačke INA-ine pumpe

dzanic

Almir Džinić, bivši pripadnika ISIL-a, koji je boravo na sirijskom ratištu, uhapšen je prekjučer zbog razbojništva u naselju Srednje kod Sarajeva, tačnije pljačke benzinske pumpe INA, piše Dnevni avaz.

On je augustu 2016. godine osuđen na godinu zatvora zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe, a u Siriji je proveo skoro tri godine. Prije toga, živio je u Gornjoj Maoči, a bio je sljedbenik sada najtraženijeg bh. teroriste Nusreta Imamovića. Osuđen je nakon priznanja krivice.

Informaciju o hapšenju Džinića potvrdili su u Tužilaštvu KS.

Kako je potvrdila Azra Bavčić, osim Džinića, uhapšeni su i Abaz Sadiković i Esad Hasanbašić i trenutno se nalaze na zadržavanju u prostorijama Tužilaštva.

Ranije su iz MUP-a sapćili da su dvije osobe, uz prijetnju pištoljem, u ponedjeljak oko sedam sati, opljačkale benzinsku pumpu INA u Srednjem, Općina Ilijaš. Oni su prilikom razbojništva koristili gasni pištolj.

Copy

– Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke “BMW”, sive boje, udaljila u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznaka M98-O-439, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, sa kojim su se vozilu nalazila lica: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju”, piše u izvještaju MUP-a KS.

Prethodni članakIskustvo online kupnje sve sličnije odlasku u pravu radnju
Sljedeći članakMessi je sinoć na utakmici dobio slom živaca: “Koji ti, ćelavi k…. sine” (VIDEO)