Portal 072info

Osuđeni ISIL-ovac iz BiH uhapšen nakon oružane pljačke INA-ine pumpe

dzanic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Almir Džinić, bivši pripadnika ISIL-a, koji je boravo na sirijskom ratištu, uhapšen je prekjučer zbog razbojništva u naselju Srednje kod Sarajeva, tačnije pljačke benzinske pumpe INA, piše Dnevni avaz.

On je augustu 2016. godine osuđen na godinu zatvora zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe, a u Siriji je proveo skoro tri godine. Prije toga, živio je u Gornjoj Maoči, a bio je sljedbenik sada najtraženijeg bh. teroriste Nusreta Imamovića. Osuđen je nakon priznanja krivice.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Informaciju o hapšenju Džinića potvrdili su u Tužilaštvu KS.

Kako je potvrdila Azra Bavčić, osim Džinića, uhapšeni su i Abaz Sadiković i Esad Hasanbašić i trenutno se nalaze na zadržavanju u prostorijama Tužilaštva.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ranije su iz MUP-a sapćili da su dvije osobe, uz prijetnju pištoljem, u ponedjeljak oko sedam sati, opljačkale benzinsku pumpu INA u Srednjem, Općina Ilijaš. Oni su prilikom razbojništva koristili gasni pištolj.

– Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke “BMW”, sive boje, udaljila u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznaka M98-O-439, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, sa kojim su se vozilu nalazila lica: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju”, piše u izvještaju MUP-a KS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Radnica prijavljena da je od dnevnog pazara ukrala 19.264 KM

072info.com

Velika tragedija: Preminula 13-godišnja djevojčica koju udario automobil dok se vraćala iz škole

072info.com

Saobraćajna nesreća u BiH, vozilo Hitne se nakon sudara zabilo u drvo

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6