Portal 072info

Osuđenik prebačen u covid- bolnicu: Koronavirus ušao i u KPZ Zenica

kpz
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedan osuđenik koji izdržava kaznu zatvora u Kazneno-popravnom zatvoru u Zenici prebačen je sinoć u zeničku Kantonalnu bolnicu, nakon što je ispoljio simptome koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom. 

Kako saznajemo, ovaj osuđenik je tokom dana testiran i potvrđen mu je pozitivan test.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Također, čekaju se i rezultati testova nekoliko osuđenika koji su sa njim bili u kontaktu, a koji su testirani jutros u KPZ-u.

Nezvanično saznajemo da se radi o zatvoreniku H. Š. (50), koji izdržava sedmogodišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Čekaju se rezultati ostalih

Nakon što je pred Sudom BiH proglašen krivim, dobrovoljno se javio na izdržavanje kazne i jedan je od primjerenijih osuđenika u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

On je, saznajemo, i odranije imao problema sa plućima.

Nakon što je imao sumnjive simptome, u zavodskom stacionaru mu je urađen rentgenski snimak, gdje su uočene promjene na plućima, nakon čega je hitno upućen u bolnicu.

Federalni ministar pravde Mato Jozić potvrdio je Faktoru da ga je Uprava zatvora obavijestila da je jednom osuđeniku potvrđen virus.

– Sad je potrebno preduzeti sve mjere da to ne ode dalje i ispitati kako je došlo do unošenja virusa u zatvor – kazao nam je ministar Jozić.

Direktor KPZ-a Redžo Kahrić kaže da su odmah po uočavanju simptoma kod ovog zatvorenika poduzete sve mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

– On je odmah prebačen u stacionar, a potom i u bolnicu, gdje je testiran i potvrđeno je da je pozitivan. Četiri osuđenika koji su bili s njim u kontaktu su odmah izdvojeni. Jutros oko 10 sati su dolazili iz HES-a i testirali ih, trenutno i za njih čekamo rezultate – kazao je Kahrić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodao je i da su zavodski stražari sa ovog odjeljenja, koji su bili u kontaktu sa zaraženim, poslani kući, kao i svi ostali članovi osoblja sa kojima je bio u kontaktu.

Stražari poslani kući

Uprava zatvora će sada ispitati na koji način je virus unesen u zatvor, s obzirom na to da su otvorene, odnosno restoranske posjete ukinute i ograničene su samo na prostoriju sa pregradama od pleksiglasa.

Također, svi zatvorenici i pritvorene osobe koje tek ulaze u zatvor idu u 15-dnevnu izolaciju, nakon čega se smještaju na neko od odjeljenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, u KPZ-u Zenica, od 1. oktobra zatvorenicima je dozvoljeno i korištenje vanzavodskih pogodnosti za august i septembar.

Faktor.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 13
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Angelu Merkel kritikovali zbog kineske “fake” maske

072info.com

Ne treba nam ‘lockdown’: Korona opustošila Sarajevo…

072info.com

Finska ublažava mjere za restorane zbog uspješne borbe protiv covida-19

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6