Portal 072info

Osumnjičeni za ubistvo efendije Vukovića i ranjavanje njegovog zeta predati Tužilaštvu u Zenici

Zenička policija u večernjim satima predala je u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Zenici P. H. i E. H., oca i sina koji se sumnjiče da su sinoć tokom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima ubili ef. Admira Vukovića i ranili njegovog zeta Mesuda Krajinića, te  F. H. (26) za kojeg se sumnje da ima veze sa cijelim slučajem.

 P. H. i E. H. se sumnjiče za krivična djela ubistvo i lake tjelesne povrede, a dežurni tužilac će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju prijedloga za pritvor.

Tragedija se dogodila sinoć oko 21.30 sati, a kako smo saznali od poznanika preminulog efendije, Vuković i Krajinić, koji su lovci, na spomenutom lokalitetu su u to vrijeme nosili žito u hranilice životinja.

S druge strane, u krivolovu su bili otac i sin P. H. i E.H. te im se, u trenutku dok su muškarci prolazili u njihovoj blizini noseći hranu, učinilo da vide divljač.

Odmah su zapucali prema njima. Vuković je ostao mrtav na mjestu, dok je njegov zet zadobio nekoliko povreda. Srećom, povrede nisu bile teške, pa je Krajinić zadržao prisebnost i odmah telefonom pozvao porodicu kojoj je kratko kazao da je ranjen. Ubrzo je transportovan u lokalni dom zdravlja gdje mu je najprije ukazana pomoć.

Dežurna ekipa ljekara policiju je potom obavijestila da je u ovu ustanovu dovezena jedna osoba sa povredama nanesenim vatrenim oružjem, a Krajinić je transportovan u Kantonalnu bolnicu u Zenicu. Policija je odmah izašla na teren, a otac i sin osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje su uhapšeni.

Krajinić je nakon zbrinjavanja otpušten iz zeničke bolnice, s obzirom na to da su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Faktor.ba

Podijelite članak