Osumnjičeni za ubistvo Mehmeda Ramića: Jašarević smješten u KPZ Zenica, pomagača Imamovića vratili u Sarajevo

zz
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Amel Jašarević Šaja, osumnjičeni za ubistvo Mehmeda Ramića iz Sarajeva, koje se desilo 12. decembra na Pofalićima, nalazi se u pritvoru KPZ Zenica.

Jašareviću, koji je nakon pucnjave, pozvao policiju, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor, ali je po rješenju, umjesto u Sarajevo, upućen u Zenicu.

Ekonomičnost postupka

Osumnjičeni za pomaganje u ovom krivičnom djelu Edvin Imamović, također je bio u KPZ Zenica, ali je u petak prebačen u Sarajevo “zbog ekonomičnosti postupka”.

Jašareviću su prošle sedmice, na osnovu pismene naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, pripadnici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili pretres stana u ulici Malta, općina Novo Sarajevo koji je ranio koristio.

Arsenal oružja u stanu

Policajci su tokom pretresa pronašli i oduzeli: 10,39 kilograma materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogi spid, 4,8 kilograma marihuane ,dvije precizne vage za mjerenje, mašinu za vakumiranje te šest automatskih puški,pištolj, dva prigušivača, 11 ručnih bombi, rasprskavajuća mina, 13 električnih detonatorskih kapsli, 2 trotirska metka, 4 ručna bacača raketa (zolje), oko 1 kg plastičnog eksploziv, više okvirova za vatreno oružje, oko 600 komada municije različitog kalibra, uređaj za kodiranje ključeva, policijska uniforma, policijski blinkeri i više mobilnih telefona.

Osumnjičeni Adel Kabaš, koji se također sumnjiči za ubistvo, je u bjekstvu.