Otac stradale Ajne Strukan o presudi Kovačeviću: Ovo je nagrada, a ne kazna!

Otac stradale Ajne Strukan o presudi Kovačeviću: Ovo je nagrada, a ne kazna!

Općinski sud u Visokom osudio je jučer Amira Kovačevića iz Zenice na četiri godine zatvora zbog stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u decembru prošle godine na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici, u kojoj je od zadobivenih povreda u bolnici podlegla mlada Ajna Strukan (28), piše “Dnevni avaz”.

NAJAVILI ŽALBU

Nakon presude, oglasio se i Samir Karahasanović, advokat porodice Strukan. Kako je izjavio za “Avaz”, šokirani su presudom.

-Prešao je ograničenje dozvoljene brzine, izazvao nesreću na pješačkom, ranije imao saobraćajne prijestupe, povrijedio je dvije, a potom je život izgubila mlada osoba. Nažalost, presuda je takva kakva jeste i mi najavljujemo žalbu – kaže Karahasanović, istakavši da će zatražiti od Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona da se žali.

Nermin Strukan, otac stradale Ajne, u izjavi za “Avazov” list kaže da je kazna sramotna.

DRUŠTVENE MREŽE

-Da mladi život vrijedi četiri godine, ne mogu vjerovati. Ovo je nagrada, a ne kazna. Ali, boriti se treba i dalje, vidjeti hoće li Kantonalni sud šta promijeniti – kaže Strukan.

Ističe da se obistinilo ono što se govorilo u javnosti, na društvenim mrežama

-Sve je to mama uspjela zataškati, koja je dugogodišnja sutkinja na krivičnom referatu. Nema nikakve krivične odgovornosti odranije. Čist je do ovog momenta, tako sutkinja kaže. Zenica zna da je to višestruki povratnik u svakakvim vodama, međutim, nema to crno na bijelo – ogorčen je otac.

PREDVIĐENA I TEŽA SANKCIJA

-Zakonska kazna je rastegljiva, predviđena od jedne do osam godina. Smatrao sam da je u ovakvim okolnostima, na otvorenoj cesti s dva pješačka prijelaza, trebala prevagnuti teža sankcija, bar pet do šest godina bi bila realna kazna… – zaključuje otac nastradale.

Dnevni avaz – D. PAŠALIĆ

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica