68ef2703113119de280cd0caaf86900e jpg pagespeed ce Pc2Tr8mnLp
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 30, 2021 @ 11:05
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Sirijac Jad Issa rođen je s Downovim sindromom, a njegova životna priča prava je inspiracija.

On i supruga u braku su 21 godinu i imaju sina Sadera, koji se danas školuje za stomatologa. Sader je nedavno na društvenim mrežama progovorio o svojoj porodici kako bi svima pokazao koliko je ponosan na svog oca.

– Zovem se Sader Issa i student sam treće godine stomatologije. Moj otac ima Downov sindrom. On je otac, muž i vođa porodice već 21 godinu. Dijete koje odrasta s osobom s Downovim sindromom imat će svu ljubav i nježnost koja mu je potrebna. Ne bih mogao poželjeti drugog oca. Ponosan sam na njega i on je ponosan na mene. U ovu 21 godinu pokušao je učiniti sve da mi osigura normalan život kakav imaju i druga djeca. Tokom mog studija bio mi je najveća podrška u svakom pogledu, psihički, finansijski… – rekao je Sader.

Istakao je da njegov otac i majka imaju život pun ljubavi, jednostavnosti i poniznosti.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Očevi su društveni odnosi jednostavni i čisti jer on voli svakoga, a zauzvrat ga svi ljudi vole i poštuju i tretiraju kao svakog drugog čovjeka. Jedna od stvari na koje sam posebno ponosan je kada me otac prvi put upoznaje s novom osobom i kaže: “Moj sin je ljekar!” Kao da kaže: “Imam Downov sindrom, ali sam odgojio sina i učinio sve da mu pomognem da postane ljekar koji liječi ljude…” – otkriva Sader, čija je priča postala inspiracija mnogima.

LIDER