OTKRIVAMO: Poznat identitet dilera uhapšenog u Poratju kod Zenice, držao drogu i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer su, realizirali operativnu akciju “Cobra”. Provedena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a tom prilikom lišili su slobode osobu iz Zenice inicijala I.H. 1991. godište.

Kako saznaje 072info, u Poratju kod Zenice uhapšen je Izet Halač.

On se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

“Lice I.H. se sumnjiči da je u prethodnom periodu od njemu poznatih osoba ili više njih na ilegalnom tržištu ZDK, vršio nabavljanje, prenošenje, razvagivanje i pakovanje opojnih droga amfetamin i cannabis u paketiće pogodne za uličnu prodaju, te potom iste prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje droge i novca”, navode iz FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi objekata koje koristi osumnjičeni.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na opojne droge amfetamin i cannabis kao i digitalna vaga za precizno vaganje, te aparat za varenje PVC kesa Senecor sa tragovima NN materije i metalna drobilica sa ostacima, koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu cannabis, kao i veća količina novca u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 550 BAM za koje FUP izražava osnovanu sumnju da potiču od kupoprodaje opojnih droga.

Također, prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Prethodni članakSAMO U BiH: Ukrali gusjenice tenka sa spomen obilježja kod Trnova
Sljedeći članakSafet Sušić slavi rođendan