8EB84DE5 C747 435C 81D7 2D98A542A77E


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon nezapamćenog dvostrukog ubistva koje se dogodilo prekjučer u zeničkom naselju Nova Zenica, kada je u krvavi pir krenuo Caner (Fuat) Taylanom, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici. 

Podsjetimo, on je nazvao zeničke devizere sa kojima se poznavao da mu zamijene 55.000 eura. Arslan Mujić i Ramiz Odobašić otišli su da mu zamijene novac, a za ovu uslugu ne bi zaradili ni 500 maraka.

Kada su se našli sa Turčinom, uslijedio je horor. U namjeri da im otme novca, a nakon fizičkog obračuna, nanio im je više ubodnih rana nožem, usljed čega su obojica preminuli. Jedan je, čak, pronađen u grmlju. 

Ironija je da su ubijeni poznavali ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu. Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.

Naime, kako saznajemo, Turčin je upao u velike dugove zbog čega mu je bio potreban novac. Osim toga, navodno, bio je sklon i kocki. Kako nije imao novac da vrati dugove, osmislio je pakleni plan koji je šokirao javnost, a potom se dao u bjekstvo. 

Podsjetimo, on je jučer uhapšen na području Srednjobosanskog kantona, a danas mu je pozlilo u pritvoru zbog čega je intervenirala i Hitna pomoć. Nakon pružene prve pomoći, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

AVAZ – D. PAŠALIĆ