Otkrivena kriminalna grupa koja je invalida tjerala da prosjači za njih

Screenshot 5 26
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon višemjesečne istrage, Policija i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su članove kriminalne grupe J. S (50) J. S (25) i M. Ž (25) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično djelo trgovine ljudima.

“Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike  četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi. On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u sedmici i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 eura”, saopštio je MUP, prenosi Telegraf.

ČITAJ JOŠ:  BiH dobija prvu tranšu od 250 miliona evra

Eksploatacijom žrtave trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mjesečnom nivou, kako se sumnja pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 eura, a novac su koristili za sopstvene potrebe.

“Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto 650 eura, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona“, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

GODISNJICA
MARKETING