D41BC4C1 751A 4313 B205 B5C59F2C57DD
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Planskim aktivnostima pripadnika Centra bezbjednosti Podgorica sprovedena je višenedjeljna akcija kodnog naziva „Dvogled“ i otkriven je do sada najveći zasad marihune u Crnoj Gori, saopćeno je iz Uprave policije.

Kako je navedeno, pripadnici policije oduzeli su skoro 3.700 stabljika marihune.

Oduzet i karabin

– Danas je policija lišila slobode M. G. (34) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – piše u saopćenju.

Višenedjeljna akcija „Dvogled“ uspješno je realizovana danas nakon što je podgorička policija utvrdila činjenično stanje na terenu i inicirala naredbu za pretres porodične kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši kod Cetinja, navode iz Uprave policije.

– Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je sedam većih plantaža na kojima su pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane.

Preradom i prodajom navedene biljne materije osumnjičeni bi dobio vešemilionski iznos novca čime je spriječeno da navedena droga bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore tako i prema zemljama regiona.

Pretresom porodične kuće pronađena je veća količina opojne droge marihuana koja je već bila spremna za prodaju kao i lovački karabin sa dva komada municije – piše u saopćenju.

Treća zapljena

Kako je navedeno, pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica svakodnevno tokom svog rada na terenu sprovode aktivnosti u cilju sprečavanja prodaje i proizvodnje opojne droge i tokom jula 2021. godine ovo je treća zapljena sa takozvanih plantaža kojom prilikom su procesuirana četiri osobe osumnjičene da su uzgajale marihuanu na svojim porodičnim imanjima.

– U narednom periodu službenici Uprave policije će se nastaviti sa pojačanim aktivnostima na sprečavanju i otkrivanju distribucije narkotika i drugih nezakonitih postupanja – zaključuje se u saopćenju.