Portal 072info

Otkriveno koji muškarci navodno obavljaju više kućanskih poslova

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ne veseli se velik broj muškaraca pomisli na brisanje prašine i ribanje kade. Da se razumijemo, isto je i sa ženama, ali nekako one to češće rade. Ali kao i s plaćanjem poreza i dijeljenjem televizije, kućanski poslovi su nešto što se jednostavno mora učiniti. No najnovije istraživanje otkrilo je da koliko će par međusobno dijeliti kućanske poslove ovisi, prije svega, o tome koliko muškarac zarađuje.

Za britansko istraživanje, objavljeno u časopisu ‘Work, Emplyment and Society’, ispitano je 36 žena i 12 muškaraca (od kojih su svi bili u vezama), o tome tko preuzima na sebe različite kućanske poslove kao što su čišćenje, kuhanje i briga o djeci. Ispitanici su trebali odgovarati i na pitanja o svojim i plaćama svojih partnera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Sve žene koje su sudjelovale u istraživanju radile su najmanje 30 sati tjedno, a nakon analize podataka, znanstvenici su otkrili da muškarci koji su u vezama sa ženama koje više zarađuju ili rade više sati od njih, obično obavljaju više kućanskih poslova od muškaraca koji su više zarađivali ili provodili više sati na poslu od svojih partnerica.

Da se razumijemo, i dalje su žene te koje obavljaju većinu kućanskih poslova, bez obzira na to koliko njihove ‘lošije’ polovice radile ili zarađivale. No iako su ovi podaci prilično fascinantni, istraživanje je imalo nekoliko ograničenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za početak, ispitani uzorak je izuzetno malen i nije uravnotežen. Također, ostaje nejasno zašto su autori istraživanja odlučili uključiti puno više žena nego muškaraca u ispitivanje. Još jedan problem je da su ispitanici sami izvještavali koliko kućanskih poslova obavljaju oni a koliko njihovi partneri, što ostavlja mjesta za pogreške.

No bez obzira jeste li vi ti koji krajem mjeseca imaju za naručivanje pizze ili vaš partner, dokazano je da dijeljenje kućanskih poslova čini čuda za vaš seksualni život. To je samo za slučaj da vam treba dodatnog poticaja da se bacite na čišćenje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME