AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Još uvijek je februar, ali sve duži dani i lijepo vrijeme u svakome bude optimizam, a učinite li nešto korisno za svoj izgled i raspoloženje, osjećat ćete se još bolje.
Many different colored pencils on white background

Uobičajeno je da se zimi malo opustimo, malo više jedemo, malo se manje krećemo i malo manje pažnje obraćamo njezi tijela. Nemojte i vi upasti u tu zamku!

Prema mišljenju stručnjaka, kako prenosi diynetwork.com od svih boja narančasta ima najveću snagu pozitivnog utjecaja na raspoloženje i zdravlje.

U sivim i hladnim zimskim večerima zapalite narančastu svijeću (po mogućnosti s osvježavajućim mirisom agruma), doručkujte iz tanjira i čaša narančaste boje, popijte sok od naranče i/ili mrkve, stavite odjevni detalj u boji mandarine, marelice, dinje…

Osjetit ćete kako se vašim tijelom širi toplina i kako postajete vedriji i živahniji. Narančasta boja simbol je ravnoteže jer je na sredini kromatske ljestvice. To je boja osjećaja, energetski najjače zrači. Narančasta je i boja životne snage i čulnosti.

Pozitivno djeluje protiv potištenosti ili tuge, izvrstan je antidepresiv. Također olakšava komunikaciju, ublažava nervozu i potiče apetit. U svakom slučaju, narančasti detalji u domu, odjevni predmeti ili hrana dobro će djelovati na vas. Idealno za ovo doba godine!