Ova zdrava grickalica ojačat će vaš imunitet

Ukoliko ste ljubitelj grickalica ili volite da “pregrizete” nešto između obroka, preporučujemo vam čips od jabuke! Ova zdrava alternativa, uobičajenim slatkišima i brzoj hrani, zavarat će glad i ojačat će vaš imuni sistem.

Način pripreme

Odaberite pet-šest jabuka 5-6, operite ih, izvadite iz sredine sjemenke, iscijecite na debljinu do dva milimetra. Da jabuke ne bi potamnile, posle siječenja ih stavite u posudu sa hladnom vodom u kojoj ste prethodno rastvorili kašičicu soli. Da ih pripremite za sušenje samo ih izvadite iz te posude i papirnim kuhinjskim ubrusom otklonite višak vode.

Nakon toga jabuke idu na sušenje.

Isječene jabuke prostrite u tankom sloju po čistoj podlozi ili ih nanižite na konac i nekoliko dana sušite na sobnoj temperaturi. U rerni šporeta ne možete sušiti cijelu količinu, ali sušenje kraće traje. Isječene kriške postavite na pleh u tankom sloju i sušite na 75 stepeni. Ostavite vrata rerne malo otvorena, a pri kraju sušenja smanjite temperaturu na 50-55 stepeni. Ili, jednostavno kupite pakovanje čipsa od jabuka u prodavnici.

Faktor.ba