Ovaj savjet za Google Maps će oduševiti vozače

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ovaj vrlo korisni savjet najviše bi mogli cijeniti vozači koji sebi ne mogu priuštiti luksuz gledanja u uređaj i otključavanja ekrana tokom učestvovanja u saobraćaju.

Google Mape su vrlo velik dio svakodnevnog mobilnog iskustva velike većine korisnika smartfona. Ako ste vlasnik iPhonea, sve što trebate napraviti je otključati ekran i uz nekoliko odabira pretražiti uputstva za dolazak do bilo kojeg odredišta na svijetu. Kada se žurite ili ste usred vožnje, otključavanje telefona i pokretanje Google Mapa može biti pretežak i prilično opasan zadatak, prenosi tportal.hr.

Rješenje ove zavrzlame leži u widgetu za Google Maps koji služi kao neka elegantna kratica.

Evo kako Google Mape možete dovesti na glavni ekran iPhonea

Ekran s widgetima moguće je pogledati bez potrebe za otključavanjem uređaja. On je, također, vrlo koristan kada nekome želite pokazati pravac put bez da im pokažete koje sve aplikacije imate instalirane na uređaju:

– Povucite lijevo od zaključanog ekrana iPhonea kako biste došli na listu instaliranih widgeta

– Da biste dodali widget za Google Mape, skrolajte dole i odaberite Edit.

– Skrolajte dole sve dok ne pronađete Google Directions

– Tapnite na zeleni Add/Dodaj znak da biste Google Directions dodali u pregled Today na ekranu za widgete.

– Nakon što ste to učinili samo odaberite Done/Završi

Kako ga maknuti?

Widget vam ide na živce? Samo se vratite na isti ekran gdje ste ga dodali i promijenite plus u minus. Ako želite prearanžirati redoslijed widgeta, držite i povucite prostor pored aplikacija kako biste ih rasporedili kako vama najviše odgovara.

Kako ga koristiti?

Nakon što ste to obavili, na widgetu ćete tokom navigacije moći vidjeti sažetu verziju cjelovite aplikacije na kojoj možete u koracima/zavojima pratiti navođenje. Ako odaberete Widget, otvorit će vam se “puna” verzija aplikacije, no tada ćete morati otključati ekran.

GODISNJICA
MARKETING