Portal 072info

Ovako izgleda liječenje u Busovači: Pacijenti infuziju primaju u šatoru pored ceste

c8301c93e715309ef6d5384be13ae529
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedan od ogorčenih stanovnika Busovače objavio je na društvenim mrežama fotografije na kojima se vidi da pacijent Doma zdravlja Busovača, umjesto u ambulanti, prima infuziju u improviziranom šatoru pored ceste, u noći, kada temperature itekako padaju u ovo doba godine.

– U ambulanti grada Busovača pacijenti se stavljaju u šator kako zbog pregleda, tako i zbog terapija, dok hladnoća uzrokovana niskim temperaturama vani dobija na intenzitetu jurcanjem automobila koji šator samo što ne odnesu. Eh, možete misliti kako je pacijentima koji preklinju za pomoć u ovakvom šatoru koji je tik uz cestu, a prostorije same ambulante su prijatno zagrijane za osoblje koje se nakon date terapije pacijentima brzim hodom se vracaju u te prostorije. Po čijim instrukcijama pacijenti ovog grada proživljavaju ovaj pakao ne znam – napisao je na Facebooku pored fotografija jedan stanovnik Busovače.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pozvali smo Dom zdravlja na nekoliko telefonskih brojeva, ali nam se niko nije javio. Potom smo se obratili jednom od predstavnika mjesne zajednice Busovača.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Kolega koji radi u Domu zdravlja Busovača i koji je jako realan čovjek mi je upravo rekao da se po istom principu radi i u drugim gradovima poput Travnika, Viteza, Bihaća. Kaže da u šatoru ima grijalica koja je cijelo vrijeme upaljena i da pacijentima nije hladno. Sada je praksa zbog COVID-19 da se ima jedan šator ili kontejner ispred svakog doma zdravlja, kako u Busovači, tako i u drugim gradovima, i da ima grijalica i nije zima. I tu ne vidi problem – govori nam on i dodaje:

“Ako mene pitate, ja se ne osjećam lijepo u Domu zdravlja Busovača. Tamo ne vrijedi ići. Morate kupiti prokletu špricu, gazu u apoteci, ako hoćete injekciju. Bilo bi mi krivo da me po ovakvom vremenu strpaju u šator i daju infuziju, a šta bih ako bih morao”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faktor


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME