Portal 072info

Ovakve žene su puno privlačnije muškarcima

Man consoling a sad woman in living room

Muškarci se boje samouvjerenih žena, a što je samouvjerenije od prekidanja veze u kojoj ste nezadovoljni?

Žene nakon prekida veze tuguju, a još su tužnije ako su ostavljene. Mnoge u tim trenucima očaja misle kako ih više nijedan muškarac neće ni pogledati, no tu su u krivu – istraživanja su pokazala kako su ostavljene žene vrlo privlačne muškarcima, prenosi B92.

Naime, psiholozi tvrde da se muškarci boje žena koje su prekinule prošle veze odnosno bile one koje su ostavile. Muškarci ‘ostavljačice’ smatraju dominantnima, što se kosi s njihovom percepcijom spolnih uloga. Moguće je da takve žene smatraju previše izbirljivima i zahtjevnima.

žena-putovanje-odlazak-avantura-samostalnost

Žene, pak, preferiraju muškarce koji ostavljaju, a ne one koji su ostavljeni. To je zato što žene spremnost muškarca da okonča određenu vezu kako bi pronašao nešto bolje shvaćaju kao pokazatelj statusa.

Istraživanje se temeljilo na izmišljenom internetskom servisu za pronalazak partnera kojeg su sudionici pregledali. Nakon gomile trivijalnih informacija o lažnim profilima osoba sa stranice, sudionici istraživanja došli su do podatka o tome zašto je došlo do prekida prošle veze.

Postojale su tri mogućnosti – osoba je ostavljena, raskinula je sama vezu ili je odlučila da ne odgovori na to pitanje. Ukupno je bilo 198 sudionika: 102 žene i 96 muškaraca prosječne dobi. Većina sudioniak bili su heteroseksualci.

Podijelite članak