Ovakvi muškarci privlače najljepše žene

Slika idealnog muškarca vremenom se drastično promijenila. Nekada su debeljuce bile oličenje imućnog čovjeka, dok su mršavi muškarci uglavnom predstavljali siromaštvo.

Danas, idealan muškarac prava je slika i prilika – u odličnoj su formi i odlično izgledaju kako u trenerci, tako i u odjelu. Međutim, istraživanja su pokazale da pripadnici jačeg pola sa “pivskim stomačićem” privlače najviše lijepih žena, postaju odlični roditelji i žive mnogo duže od ostalih.

Ispitivanje u kojem je učestvovalo 2.000 žena i muškaraca pokazalo je da ih više privlače ljudi sa omanjim viškom kilograma. Bez obzira na to, oni svakako vode računa o sebi i trude se da se redovno bave sportom.

 Muškarci sa stomačićem žive duže zbog nižeg nivoa testosterona. Iz tog razloga jači im je imunološki sistem, a rezultat toga je veoma dug život. Bolji su roditelji, predani su porodici jer po prirodi stvari žive u takvom okruženju.

Također, ovaj višak oni nemaju zbog prejedanja, posebno ne loše hrane, pune masti koja nije dobra za organizam. I te kako im se savjetuje pojačana fizička aktivnost, zbog sveukupnog zdravlja.

AVAZ.BA