Ove jednostavne vježbe aktiviraju većinu mišića i jačaju tijelo, probajte i vi

f6b2821d69d7747b6ec7d72b85faa653 png pagespeed ce tfV25i rza
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kada je riječ o treningu snage, koje bi svako trebao raditi bez obzira na dob i spol, neki su pokreti jednostavno kvalitetniji, naročito ako želite aktivirati najveće količine mišića.

Zapravo, pojedini treneri čak tvrde da većina ljudi griješi odabirom vježbi koje ne rade na više mišićnih grupa i koncentriraju se na jedno područje.

Ako radite pokrete kao što su pregibi za biceps, triceps ekstenzije ili ekstenzije nogu, jednostavno nećete dobiti takav kvalitet treninga kao kada biste radili, primjera radi, čučnjeve.

Dakle, ako je vaš cilj izgraditi snagu, sagorjeti masnoće i ostvariti potpuni trening, želite koristiti prave vježbe koje ciljaju cijelo vaše tijelo.

Ova vježba je pak toliko dobra da nekima zamjenjuje i cijeli trening, primjera radi onda kada stignu, samo pet minuta vježbati nekoliko puta tokom dana.

Kombinirajte tri ili četiri sesije od osam do 10 ponavljanja ove dvije vježbe ako želite aktivirati cijelo tijelo.

Čučanj s bučicama

Počnite tako da držite par bučica do ramena, a nakon toga čučnite dok vam kukovi ne budu paralelni s tlom. Nakon što dođete paralelno, pridignite se iz čučnja i produžite ruke utezima visoko iznad glave.

Obrnuti iskorak s bučicama

Počnite tako da držite par bučica ispred ramena. Odmaknite se jednom nogom dok vam koljeno ne dodirne tlo. Kada ste pri dnu pokreta, pritisnite utege prema gore, a zatim ih spustite prema dolje prije nego što se vratite u početni položaj.

Izvedite sva ponavljanja na jednoj nozi prije promjene strane.