Ove navike će vam pomoći da maksimalno iskoristite svaki

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iako vam se možda čini da vam posao oduzima čitav dan i da se drugim stvarima možete posvetiti isključivo tokom vikenda, činjenica da to nije tačno bi vas mogla razveseliti. 

Iako 8 (ili više) sati provedenih na radnom mjestu nije mali broj, dan i dalje ima 24 sata pa vam, čak i kada ubrojite spavanje, ostaje dovoljan broj sati koje možete iskoristiti na dobar način.

Sljedeće tri navike pomoći će vam da iskoristite svaki dan i da ne čekate dolazak vikenda već od ponedjeljka, piše index.hr.

Zapišite sve obaveze u planer

Sve što morate obaviti nakon posla – od odlaska na pregled do kupovine namirnica i plaćanja računa; sve zapišite u planer. Nakon što otprilike izračunate koliko vam vremena treba za koju obavezu, znat ćete koliko vam vremena preostaje za odmor, trening ili neku drugu aktivnost.

Aktivno iskoristite slobodno vrijeme

Naravno, svi ponekad želimo pogledati nekoliko epizoda omiljene serije i ne raditi ništa do sutrašnjeg dana, no nije dobro ako vam to postane svakodnevica. Umjesto serija i filmova pročitajte neku knjigu koja bi vam mogla koristiti u profesionalnom usavršavanju, počnite učiti strani jezik, idite na kratke izlete i slično.

Spojite ugodno s korisnim

Možda imate talent za crtanje, pjevanje, šminkanje i slično, ali ste sami sebe uvjerili da nemate vremena za to. No kada shvatite da bi vam taj hobi mogao donijeti i poprilično dobar džeparac, to bi vam mogla biti dovoljna inspiracija da se odvažite na usavršavanje u istom. Vrlo brzo ćete shvatiti da ste itekako imali vremena za sve samo da vam prioriteti nisu bili pravilno posloženi.