Portal 072info

Ove vježbe vam mogu pomoći da sagorite kalorije čak i dok gledate TV

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Čini se da nije moguće učinkovito sagorjeti kalorije dok gledate TV, ali to nije istina. Postoje neke učinkovite vježbe koje je lako izvesti kod kuće i za njih vam nije potrebna posebna oprema. Sljedeće vježbe možete raditi i tijekom gledanja filma. No savjet je da vježbe radite u jutarnjim satima kada možete sagorjeti i do 20 posto više tjelesne masti vježbajući na prazan želudac. Naučnici su otkrili i da ljudi koji vježbaju nisu konzumirali dodatne kalorije i nisu imali povećan apetit tijekom dana.

Vježba za ruke

Foto: Bright Side

Ova vježba pomoći će vam da sagorite masnoću oko ruku. Možete je raditi ispred tv ekrana. Stanite racni, stopala neka budu u širini ramena. Ruke bi trebale biti napete. Napregnite ramena i počnite podizati i spuštati ruke. Mirno dišite. Radite ovu vježbu 45 sekundi do jedne minute.

Vježbe za grudni koš

Foto: Bright Side

Da biste maksimizirali učinak prethodne vježbe i brže vidjeli rezultate, napravite sljedeće:

Stanite ravno, stopala su u širini ramena. Podignite ruke u stranu i savijte ih pod uglom od 90 stepeni prema laktu. Stisnite podlaktice ispred sebe, a zatim vratite ruke u prvobitni položaj. Nastavite stezati i vraćati se u prvobitni položaj. Ruke bi trebale biti napregnute. Radite ovu vježbu 45 sekundi do jedne minute.

Visoka koljena

Foto: Bright Side

Ovo je kardio-intenzivna vježba koja jača sve mišiće u nogama, povećava otkucaje srca i poboljšava kondiciju. Stanite s nogama u širini kukova. Ruke trebaju biti ispred vas, savijene u laktovima, s dlanovima okrenutim prema dolje. Počnite trčati u mjestu brzo, polako podižući lijeva i desna koljena prema prsima. Ovu vježbu raditi koliko možete.

Čučanj sa stolicom

Foto: Bright Side

Vježba čučnjeva sa stolicom vrlo je učinkovita za mišiće stomaka, nogu i ruku.

Postavite stolicu iza sebe. Stanite ravno. Stopala trebaju biti u širini ramena, a nožni prsti usmjereni prema naprijed. Leđa bi trebala biti ravna. Polako čučite savijajući koljena i vraćajući bokove natrag. Podignite prsa i glavu. Dodirnite stolicu stražnjicom, a zatim se vratite u početni položaj.

Početnici mogu isprobati jedan set od 8 do 10 ponavljanja. Kasnije možete napraviti 3 seta od 10 do 12 ponavljanja.

Stojeći kosi zavoj

Foto: Bright Side

Stanite s nogama širim od širine kukova. Savijte koljena. Ruke trebaju biti ravne s dlanovima okrenutim prema dolje. Počnite spuštati tijelo na desnu stranu, savijajući se u struku. Ne savijajte ruke. Nastavite mijenjati strane sve dok ne osjetite umor.

Sjedeći body lift

Foto: Bright Side

Ova vježba jača trbušne mišiće, ruke i zglobove. Lako je možete izvesti kod kuće. Samo vam treba stolica. Sjednite na rub stolice. Koljena bi vam trebala biti savijena, a noge ravno na podu. Uhvatite se za rub stolice. Laktovi su vam lagano savijeni. Čvrsto stisnite koljena i stražnjicu, a pritom rukama gurajte prema dolje i ispružujaći laktove. Gurnite tijelo prema gore i lebdite iznad sjedala. Ostanite tako 30 sekundi. Ponovite 3 puta.

Vježbe za noge

Foto: Bright Side

Ova vježba idealna je za mišiće noge i stražnjice. Uz to, to također poboljšava vašu ravnotežu. Stanite ravno s podignutim rukama ispred sebe. Držite dlanove zajedno. Podignite desnu nogu i savijte je u koljenu. Održavajte ravnotežu. Počnite pomicati desnu nogu natrag iza lijeve, spuštajući tijelo prema dolje. Ponavljajte 45 sekundi, a potom promijenite nogu.

Klix

Podijelite članak
  • 8
    Shares