Ovi automobili su bili među kandidatima za film “Fast and Furious”

Screenshot 5 989 16

Na videoservisu YouTube objavljen je klip čija su tema automobili koji su bili kandidati za korištenje tokom snimanja filma “Fast and Furious”. Universal Pictures priprema premijeru filma “Fast and Furious” za 28. maj ove godine, ali dok se to ne dogodi, prisjetimo se prvog filma iz 2001. godine.

Prvi film je učinio popularne glumce legendama u svijetu automobila, ali tu nije riječ samo o glumcima, nego i o njihovim automobilima poput Supre, Chargera i drugih.

Međutim, u videu na YouTubeu Craig Lieberman, tehnički savjetnik kompanije Universal Pictures koji je radio na prva tri filma, govori o automobilima koji su odbijeni ili uklonjeni iz prvog filma, kao i o razlozima zbog kojih je to učinjeno.

Na primjer, Byan je u prvoj sceni trebao voziti Mitsubishi 3000GT, ali je odlučeno da to ipak bude Eclipse. Također, prema originalnom scenariju, Vince je trebao voziti Hondu Civic, ali je glumac Matt Schulze ipak bio previsok da bi se smjestio u automobil tako da je dobio Nissan Maximu.

Kreatori filma su željeli da automobili odgoaraju likovima, ali i da se uklope u tada mali budžet filma. Također, svi korišteni automobili su se morali u to vrijeme prodavati novu u SAD-u te predstavljati tuning scenu ove zemlje.

Nakon premijere filma, korišteni automobili su značajno dobili na popularnosti, a mnogi su prodani po visokim cijenama, posebno nakon smrti glumca Paula Walkera koji je glumio Briana.

Klix

Prethodni članakGoogle prijeti da će zatvoriti mogućnost pretraživanja u Australiji
Sljedeći članakElektromreža u Bosni i Hercegovini: Možemo li ostati u mraku