Portal 072info

Ovi bizarni zahtjevi i pritužbe turista dobro će vas nasmijati

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi smo se ponekad žalili na čistoću hotelske sobe ili bazena, ali rijetki su se žalili na previše šljunčanu plažu zbog koje su uništili manikuru.

Upravo su to napravili klijenti britanske putničke agencije Opodo. Ona je objavila popis najbizarnijih zahtjeva i pritužbi koje su primili od svojih putnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tako se jedna dama požalila da je u Meksiku oštetila svoju manikuru tokom sunčanja jer je na šljunčanoj plaži pored hotela bilo previše – šljunka.

Iako znaju kamo odlaze, u kakvim će klimatskim uslovima boraviti i kakva je tradicionalna hrana zemlje u koju putuju, turiste to ne sprječava da se žale na to kako im je bilo previše vruće, a hrana je imala previše začina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neki očito vjeruju da putničke agencije mogu kontrolisati vrijeme. Jedan par tražio je povrat novca jer je tokom njihovog dvotjednog medenog mjeseca na Maldivima jedno popodne padala kiša, a njima je rečeno da će ih svaki dan dočekati sunce.

Odlazak u zabavni park pokazao se kao traumatično iskustvo za jednog putnika koji je bukirao put za Floridu i u sklopu njega posjetio “Universal Studios”. Po povratku je od agencije tražio povrat novca jer je jedna od vožnji u zabavnom parku studija (Incredible Hulk rollercoaster) bila “prestrašna”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nervozna mušterija koja je putovala u Bukurešt tražila je savjet kako da se tamo odbrani od vampira.

Putnici imaju puno problema kod odvajanja od svojih ljubimaca. Jedna žena tražila je da njenu mačku iz teretnog dijela aviona presjele u prvi razred, a jedan muškarac iz Brazila želio je znati treba li mu pasoša za njegovog pitona “kojeg želi vratiti u Amazonu njegovoj porodici”.

Nekima je hitno potreban atlas i lekcija iz geografije. Putnik čiji je povratni let iz Velike Britanije u Miami otkazan pitao je agenciju može li umjesto toga Eurostarovim vozom otputovati u SAD.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

index.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)