Portal 072info

Ovih 5 savjeta će vam pomoći da uvijek pobijedite u svađi s partnerom

Brdo neopranog posuđa, nespuštena zahodska daska, dolazak s posla u kasnim noćnim satima – sve su to samo neki od scenarija koji mogu izazvati svađu između partnera.

Stoga je britanski odvjetnik Jonathan Herring odlučio napisati knjigu “Kako se svađati” u nadi da će ona pomoći parovima kad se nađu u takvoj situaciji.

Jedan profesor s Oxforda, pak, odlučio je otkriti nekoliko savjeta ne samo kako se svađati, već kako u toj svađi i pobijediti.

Budite pripremljeni i dobro promislite što ćete reći

Prije nego li se upustite u raspravu s dragom osobom, razmislite što želite reći. Budite sigurni da znate koje su najbitnije točke koje želite istaknuti. Prije nego započnete raspravu pažljivo promislite oko čega se svađate i što želite postići. Razmotrite koje su jake, a koje slabe točke vaših argumenata. Ovo zvuči očito, ali je iznimno važno.

Odaberite pravo vrijeme i mjesto

Razmislite koje je pravo mjesto za svađuRAZMISLITE KOJE JE PRAVO MJESTO ZA SVAĐUKarsten Bitter/Flickr

Nemojte započinjati svađu bilo kada i bilo gdje. Prije početka svađanja budite sigurni da ste odabrali pravo mjesto i dobar trenutak. Pažljivo odaberite čas prije nego počnete i upitajte se, je li ovo pravo vrijeme i pravo mjesto?

Slušajte što druga osoba govori

Slušajte što vam partner govoriSLUŠAJTE ŠTO VAM PARTNER GOVORIEd Yourdon/Flickr

Mnogi ljudi izgube svoje argumente u najžešćem trenutku, jer ne slušaju što im druga osoba govori. Da bi imali uspjeha u prepiranju , morate pustiti drugu osobu da govori većinu vremena. Zvuči čudno, ali morate biti spremni slušati 75 posto vremena i govoriti samo 25 posto vremena. Slušate li pozorno, biti će vam lako pobiti argumente druge strane.

Morate imati plan izlaska

Morate znati kada je najbolje statiMORATE ZNATI KADA JE NAJBOLJE STATINathan Rupert/Flickr

Ključ za raspravu je da ste spremni slušati, ali važno je i da uvijek imate plan povlačenja i izlaza iz svađe. Da prekinete svađu koja je zapela na mrtvoj točki, morate imati pripremljeno rješenje koje može staviti točku na argumente koji su vam nepovoljni i pomoći vam da dobijete što želite.

Pokušajte ostati u prijateljskim odnosima

Završite svađu u dobrim odnosimaZAVRŠITE SVAĐU U DOBRIM ODNOSIMAKristi Uustalu/Flickr

Pokušajte s partnerom ostati u prijateljskim odnosima unatoč svađi. Morate se zapitati što je za vas kraj prepirke. Želite li da drugoj strani bude neugodno ili je želite poniziti, to će biti loše za vašu vezu. Budite unaprijed sigurni da postoji način kako možete popraviti situaciju, neki plan izlaza koji ne odugovlači svađu dulje nego li je to potrebno.

Podijelite članak