Portal 072info

Ovih pet namirnica će vam izbrisati godine s lica

Ove namirnice su prirodni lijekovi protiv starenja kože i zuba. Vrlo je moguće da neke od njih volite da jedete, ali niste znali za ova njihova svojstva. Pogledajte koje su to namirnice koje mogu poput čarobnog štapića da obrišu nekoliko godina sa vašeg lica

1. OVSENA KAŠA

Izbjegavajte instant varijante ovsene kaše, već se opredijelite za one koje morate sami da pripremite. Ne instant verzije su pune amino kiselina i vitamina E koji hrane vašu kožu, bore se sa štetnim UV zračenjem i slobodnim radikalima.

2. KAFA

Kofein pomaže i stimuliše krvne sudove, zbog čega koža deluje mlađe i prozračnije. Zato, uživajte u velikoj šolji omiljene kafe i izgledaćete i osjećaćete se odlično.

3. MOCARELA SIR

Bjelji zubi mogu u trenutku da vam “skinu” nekoliko godina sa lica. Hrana bogata kalcijumom, kao mocarela, štite i jačaju zubnu gleđ. Oni takođe podstiču lučenje pljuvačke, što pomaže u uklanjanju bakterija sa zuba koje ih vremenom mogu požutjeti.

4. GREJPFRUT

Grejpfrut je pun vitamina C koji potpomaže stvaranje kolagena i sprječava opuštanje kože.

5. ORASI

Orasi su bogati omega 3 masnim kiselinama koje hidriraju kožu iznutra i “peglaju” bore. Ubacite nekoliko oraha u salatu za još bolje dejstvo na vašu kožu.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box