Portal 072info

Ovih sedam stvari nesretni parovi svakodnevno rade

Nesretni parovi svakodnevno rade ovih sedam stvari.

1. Dovođenje pasivne agresije do savršenstva. Umjesto razgovaranja o problemima, ‘komunikacija’ se svodi na gunđanje, okretanje očima i kako emocionalno, tako i fizičko udaljavanje.

2. Uspoređivanje njihovog sadašnjeg ponašanja s onim s početka veze. Neprestano si prebacuju kako u početku “nikada nisu radili to i to” ili su se “uvijek ponašali tako i tako”, podsjećajući jedno drugo koliko su se promijenili, nagore. Zapravo se ne mijenjaju ljudi, koliko se mijenja sama veza.

3. Izbjegavaju intimnosti. Kada se s vremenom prestanu držati za ruke, maziti prije spavanja ili u prolazu ljubiti milion puta u danu, to neminovno vodi i do emocionalnog udaljavanja. A gdje nema hormona sreće, nema ni sreće općenito.

4. Urlaju jedno na drugo. Kompromisi već odavno ne dolaze u obzir i svi ‘razgovori’ se pretvaraju u agresivne svađe, urlanje, vrijeđanje i ponižavanje. Odustali su od pokušavanja rješavanja problema, ali nisu odustali od svađanja.

5. Postaju sebični. Dolazi do sve manje situacija u kojima su spremni nešto učiniti za partnera iz jednostavnog razloga što bi to njega ili nju usrećilo. Zašto? Zato što im jednostavno više nije stalo.

6. Odustaju od veze. Bilo da su u pitanju maleni problemi ili oni veliki, više se ni ne pokušava pronaći rješenje. Samo stari problemi s vremenom blijede, a zamjenjuju ih neki novi.

7. Više dijele komplimente drugima nego sebi međusobno. Kada treba nekome uputiti neku lijepu riječ, puno su spremniji uputiti ju drugim ljudima nego partneru. Prestali su se diviti jedno drugome, a trava je odjednom postala zelenija posvuda oko njih.

Podijelite članak