Portal 072info

Ovo bi svako trebao znati prije nego stane na vagu!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mnogi od nas su iskusili onaj trenutak kad vaga pokaže brojku koja vam je pokvarila dan, pogotovo ako su nedjelju dana vježbali redovno i pazili što jedu. Ni ne čudi što ovakve stvari mnoge razočaraju, ali trebali biste znati da ima puno više toga kad je mršavljenje u pitanju, a što vam vaga neće otkriti.

Naravno da je vaga važna, pokazuje brojke koje vam daju instant povratnu informaciju o vašem napretku skidanja viška kilograma. Ali, lako se uhvatiti za tu brojku i zato sljedeći put kad vas razočara brojka koju vaga pokazuje, zastanite i duboko udahnite. Zapamtite da vam vaga ne otkriva cijelu priču.
Evo pet važnih stvari koje vam vaga neće otkriti:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kako vam pristaje odjeća

Vaga će vam pokazati koliko imate kilograma, ali vam neće reći da ste možda smanjili konfekcijski broj. Mišići su puno kompaktniji od masti, što znači da će vam odjeća pristajati bolje ako ste ste izgubili višak masnoća i ojačali mišiće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Koliko mišićne mase imate

Količina mišića čini veliku razliku, a vaga vam to neće pokazati. Mišićna masa teža je od masnog tkiva. Čak i ako je brojka na vagi nešto veća, možda ste razvili više mišićne mase, a izgubili masnoću. Ovo pomaže na duge staze jer vaše tijelo sagorijeva više kalorija zbog pokretanja mišićne mase.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Koliko povrća i voća jedete svaki dan

Brojka na vagi vam ne otkriva što se događa u organizmu, ne otkriva nutritivne vrijednosti koje unosite u organizam. Važnije je ono što unosite na dnevnoj bazi u organizam, dakle hranjive materije, nego brojka koju vaga pokazuje.

Koliko ste naučili o zdravom životu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako želite izgubiti težinu dugoročno, važno je da se edukujete o zdravom životu i o strategijama koje su najbolje za vas. Brojka koju vaga pokazuje ne govori o zdravijim navikama i drugačijem stilu života koji ste počeli praktikovati. Ne govori o zdravim navikama koje su dugoročne dobre za vaše zdravlje i izgled.

Koliko težine možete dignuti i koliko brzo možete trčati

Brojka koju pokazuje vaga ne otkriva podatke o vašoj kondiciji. brojka koju vidite je samo brojka, a vaša kondicija je nakon redovnog vježbanja sigurno puno, puno bolja i to je ono što je takođe važno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME