E1ED0B1F 9E2C 411E 9E14 A7F7E95CFF9B
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 16, 2021 @ 14:45
KATEGORIJA: Internet / Zabava
FIXGEHALT

Društvenu mrežu Twitter mjesečno koristi prosječno 67 miliona ljudi iz svih dijelova svijeta, a stranica Brand Watch predstavila je statistiku i pokazala koji korisnici imaju najviše pratitelja na ovoj platformi.

NER FIT

Najpopularniji tviteraš je bivši američki predsjednik Barack Obama, kojeg trenutno prati nešto više od 130 miliona ljudi. Nakon svog angažmana u predsjedničkoj fotelji, Obama se posvetio humanitarnom radu i aktivizmu te najčešće tvita o aktivnostima njegove fondacije.

Drugo mjesto na ovoj listi pripalo je kanadskom pjevaču Justinu Bieberu, čiji profil broji 114 miliona pratitelja. Vrijedi podsjetiti da je Bieber sedmi na listi najutjecajnijih tviteraša na svijetu, ali se na ovoj platformi oglašava dosta rjeđe nego njegove kolege.

Njegova kolegica Katy Perry je treće mjesto sa 108,7 miliona pratitelja te je druga najutjecajnija žena na ovoj mreži. Odmah iza nje je i Rihanna, američka pjevačica koja najčešće piše o svojoj kompaniji Fenty Beauty, promoviše druge umjetnike i dizajnere, te otvoreno proziva političare.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je peto mjesto (95,3 miliona), a iza njega su pjevačice Taylor Swift (88,9 miliona), Ariana Grande (84,6 miliona), Lady Gaga (83,8 miliona) i voditeljica Ellen DeGeneres (77,7 miliona).

Zvanični profil platforme YouTube zauzima deseto mjesto na ovoj listi te broji 73,6 miliona pratitelja.

Jedanaesto mjesto je premijer Indije Narendra Modi (72,4 miliona) koji ima dva miliona više pratitelja od vrlo popularne Kim Kardashian(70,4 miliona).

Selena Gomez je 13. mjesto sa 65,2 miliona pratitelja, a odmah iza nje je osnivač Tesle Elon Musk, kojeg prati 63,5 miliona ljudi. Slijedi ih Justin Timberlake sa 63,3 miliona pratitelja.

Najpraćeniji medij na ovoj platformi je CNN Breaking News, prati ga 61,5 miliona ljudi. Interesantno je i da zvanični Twitterov profilprati 60,3 miliona ljudi.

Osnivač Microsofta Bill Gates je 18. mjesto (56 miliona), a jedna od najvećih svjetskih pop zvijezda Britney Spears 19. (55,6 miliona). Posljednje mjesto drži zvanični profil CNN-a (55 miliona), a donedavno je na ovoj poziciji bila Demi Lovato.

LIDER