Ovo je devet pravila svake uspješne veze

Ova pravila ni slučajno ne smijete da zaobiđete ako želite da vam ljubav traje zauvijek!

1. Odlazite zajedno na spavanje: Ne morate nužno da imate seks, ali odlazite u krevet u isto vrijeme. Maženje prije spavanja i usklađeni bioritam dodatno će vas povezati i ojačati vašu intimnost.

2. Posvećujte se zajedničkim interesima: Potpuno je u redu da on obožava sport, a vi obilaske izložbi, ali za opstanak veze na duge staze ključno je da otkrijete nešto što možete da radite zajedno i u čemu oboje jednako uživate. Ako još uvijek nemate nešto takvo, pronađite nešto što vas jednako ispunjava.

3. Držite se za ruke: Ovakvi načini pokazivanja ljubavi i bliskosti istinski su pokazatelji dubine vašeg odnosa i snage vaše ljubavi.

4. Uvijek vjerujte jedno drugom i nastojte da opraštate greške: Naravno, sve je stvar dogovora između dvije osobe, ali povjerenje je u vezi od posebne važnosti, a dokle god imate volje da opraštate greške i trudite se da popravite ono što ne štima, na dobrom ste putu da opstanete.

5. Usredsredite se na pozitivno, a ne na negativno: Pozitivna perspektiva doprinijeće sveopštem zadovoljstvu u vezi. Trudite se da primijetite sve dobre strane vaše veze i njegovog ponašanja, udijelite kompliment, pohvalite ga. Ali, kao i sve ostalo u vezi, i ovo funkcioniše samo ako je u oba smjera. Ako želite da pronađete nešto pozitivno, uvijek ćete pronaći bar nešto. Sve zavisi od toga na šta ste usredsređeni, a srećni parovi uvijek nastoje da budu pozitivni.

6. Nemojte da zaboravite zagrljaje: Stručnjaci savjetuju da se grlite svaki dan, budući da koža “pamti” dobre dodire, loše dodire, ali i nedostatak dodira. Parovima koji se pozdravljaju zagrljajima i grle se svakoga dana koža ostaje “okupana” dobrim dodirima, što dodatno zbližava i osnažuje ljubav.

7. Kažite “volim te”, “dobro jutro” i “laku noć” svakog dana: Čini se da se to podrazumijeva, ali mnogi parovi jednostavno na to ponekad zaborave ili uopšte ne razmišljaju o tome već to kažu po inerciji pa više ni ne primijete kada zaborave. Lijepe riječi uvijek su dobar početak i kraj dana koje u našu svakodnevicu unose ljubav, toplinu i dobro raspoloženje.

8. Komunicirajte tokom dana: Poziv partneru da čujete kako mu prolazi dan odličan je način za prilagođavanje očekivanja i usklađivanje talasnih dužina kada se nakon posla napokon i vidite. Ako on proživljava jedan od težih dana, unaprijed ćete znati šta možete da očekujete i kako da ga utešite i oraspoložite, prenose nezavisne.com.

9. Ponosite se kad vas vide zajedno: Znamo da zna da bude tanka granica između neprimjerenih izliva pažnje i strasti i pristojnog ponašanja zaljubljenog para, ali ponašanje para u javnosti od presudne je važnosti. Ovde poenta nije da se pokažete, nego da date svijetu do znanja da pripadate i savršeno odgovarate jedno drugom. A javno priznanje emocija pokazano na taj način imponuje apsloutno svakome, dodatno osnažujući vašu ljubav.

Avaz.ba