Portal 072info

Ovo je mogući sastav GV Zenica: Najviše mandata ima “ZI – KF”, SDA tri “ruke” manje

B08DDE64 4BA2 4BB2 BE14 8C714C40AEBC
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Centralna izborna komisija uskoro će potvrditi rezultate proteklih Lokalnih izbora 2020. godine, a najviše mandata u Gradskom vijeću Zenica, očekivano, imat će “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad” (ZI – KF) i to 14.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Tako su u ime “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” mandat u Gradskom vijeću osvojili Kenan Uzunović (7.299), Denan Pašalić, Mirza Husetić, Halil Arnaut, Semir Huseinović, Alen Kapković, Aida Halać, Elmin Šabanović, Adnan Šut, Mirzet Skopljak, Sanjin Aldobašić, Vernes Menzilović, Kenan Alispahić i Osman Mehinagić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Stranka demokratske akcije (SDA) Zenica ovaj mandat, potpuno očekivano, imat će tri vijećnika manje u odnosu na protekli mandat kada su imali 11 “ruku”. Kako saznajemo, a o čemu je naš portal i ranije pisao, uslijedit će povlačenje Suada Kaknje, Selvedine Sarajlić Spahić, Mirsada Čizme i Ibrahima Šišića. Tako bi osam “ruku” opozicione SDA, nezvanično, trebali činiti Emina Tufekčić, Malik Ejubović, Faruk Hodžić, Elvir Purić, Šerif Patković, Namir Škaljo, Zelda Dizdarević i Emina Babić.

Tri mandata u Gradskom vijeću ponovo će imati Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, a mandate su osvojili Almir Babajić, Nermin Mehić i Elvis Alijagić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) Zenica ovaj mandat imat će svega dvije “ruke”, a opoziciju, zajedno sa SDA vijećnicima, u ime A-SDA činit će Rusmir Isak i Albin Ćatić. Nezvanično saznajemo da je Osman Šuvalić, vijećnik u ime nacionalnih manjina, također, A-SDA “čovjek”.

Ekrem Tuka bit će jedina ruka Nezavisnog bloka u Gradskom vijeću Zenica, baš kao i Edisej Sjerotanović u ime Saveza za bolju budućnost BiH. Iako se špekuliralo da će se povući, ne baš svojom voljom, a sve kako bi u vijeće ušao Jasmin Hodžić, navodno je stavljena tačka na ovu priču i Sjerotanović će zasigurno biti vijećnik SBB-a u narednom mandatu. Jedan mandat uspio je osvojiti i Mahdi Alić, odnosno Narod i pravda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vijećnik koji ulazi sa najviše osvojenih glasova je Uzunović u ime “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”, dok sa najmanje ulazi Alić u ime “Naroda i pravde” i to sa svega 373 glasa.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 58
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Hoće li doći do ponovnog brojanja glasova u Mostaru: Bakalar poručio da to ne bi bila loša ideja

Portal 072info

NEMA PREDAHA: Nova sjednica GV Zenica, pred vijećnicima 23 tačke

DPA - Portal 072info

PRESSIJA: Vijećnik SDA telefonirao tokom sjednice GV Zenica, pokazao nezainteresiranost za rad

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME