Ovo je muškarac koji je pravio dramu u avionu jer je sletio u Beograd, umjesto u Tuzlu

413DFF5D D16B 4CC4 93FC 09C0E93BADA0
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Muškarac koji je napravio dramu u avionu zbog vanrednog slijetanja na aerodrom u Beogradu identificiran je kao državljaninu Danske Sulejman Imamović (58). Nakon incidenta, njemu je određeno zadržavanje do 24 sata, prema Zakonu o prekršajima.

Izazivanje mržnje i netrpeljivosti

Privela ga je granična policija na aerodromu “Nikola Tesla”, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac koji se najprije izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Međutim, nakon dodatnih konsultacija s Tužilaštvom, podnesene su krivične prijave za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje sigurnosti zračnog prostora.

Imamoviću je određeno zadržavanje, prema Zakonu o prekršajima, do 24 sata, nakon čega će biti predat sudiji za prekršaje. Naknadno će biti saslušan i na okolnosti vezane za krivičnu prijavu.

Prijetio i psovao

Avion mađarske aviokompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla sinoć oko ponoći vanredno je sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu zbog loših vremenskih uvjeta u Tuzli.

Tada je danski državljanin Sulejman Imamović u avionu počeo upućivati uvrede i psovke.

– J…m vam gospodsku srpsku majku, j…m vam mater u usta srpska, j…m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušit ću avion, ubit ću sebe i ženu – vikao je on.