Portal 072info

Ovo je pet najčešćih snova, evo i šta nam govore!

Pročitajte šta znače snovi koje najčešće sanjamo.

Padanje

Snovi o padanju su među najčešćim snovima. Često su znak za uzbunu koju podsvjest šalje. Kada padamo, obuzima nas strah i postajemo anksiozni i nesigurni. Upravo to je ono kako se zaista osjećamo u vezi s određenom situacijom u našem budnom životu. To znači da više nemamo kontrolu nad situacijom te nam ovaj san sugeriše da moramo ponovo razmisliti o nekoj odluci koju smo donijeli ili jednostavno krenuti u drugom smjeru u svom životu. Međutim, ako smo ipak srećni dok padamo, tada to znači da nas nije strah promijena koje nam se u životu događaju.

Letenje

Snovi o letenju mogu biti uzbudljivi i oslobađajući. Dok snovi o padanju govore da nešto nije onako kako treba, letenje je obično znak da smo se oslobodili nečega što nas je mučilo i frustriralo. Naša podsvijest govori nam da sada gledamo život iz nove perspektive, jer kada letimo, imamo mogućnost gledati stvari iz drugog ugla i to onog odozgo. 

Vožnja auta

Snovi u kojima vozimo auto reflektuju nivo kontrole koju imamo nad svojim stvarnim životom. Ako sanjamo san u kojem vozimo auto, san nam govori da smo mi jedine osobe koje su odgovorne za naše odluke i radnje. Ako imamo cilj u životu, tada se trebamo boriti za njega kako bismo ga dostigli.

Zaljubljivanje

Ovakvi snovi vrlo su živopisni i zanimljivi. Osjećamo se ugodno i toplo nam je oko srca. Ako smo u snu zaljubljeni u osobu s kojom nismo u nikakvoj intimnoj vezi, tada ovaj san simbolizira prihvatanje kvaliteta koje vidimo u toj osobi. Ako smo u snu zaljubljeni u osobu s kojom pak jesmo u intimnoj vezi, tada san reflektuje snažne osjećaje prema toj osobi ili snažno prihvatanje određene osobine koju volimo kod te osobe, prenosi Avaz.

Umiranje

Snovi o našoj smrti toliko su lični da je teško reći što oni znače za pojedinu osobu. Često mogu značiti to da želimo okončati nešto u životu, bilo da je riječ o vezi, prijateljstvu ili poslu. Smrt još može značiti to da prihvatamo promjenu koja se u nama događa i da ostavljamo staru sebe u prošlosti i počinjemo s nečim novim.

Podijelite članak
  • 12
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box