Ovo je sigurnosni korak koji vlasnici iPhonea moraju poduzeti

Podijelite vijest

Niz australskih vlasnika iPhonea i iPade u utorak je svoje uređaje zatekao zaključane, s porukom da će ih dobiti natrag za 50 do 100 dolara. Dokaz je to da lopovima nije teško ući u vaš Apple-uređaj, čak i ako ga ne drže u rukama, prenosi Huffington Post.

Jednostavno rješenje kojim se možete bolje zaštiti je potvrda u dva koraka putem Apple ID-a. Riječ je o sigurnosnom sustavu u sklopu kojega morate potvrditi svoj identitet svaki put kad kupujete nešto na iTunesu, App Storeu ili iBooks Storeu, i to tako da vam Apple pošalje kod koji morate unijeti prije kupnje.

Potvrdu u dva koraka možete uključiti putem stranice Apple ID. Stisnite Manage your “Apple ID”, pa “Password i Security”, i zatim “Two-Step Verification” i “Get started…” Iz sigurnosnih razloga morat ćete čekati tri dana prije no što potvrda u dva koraka stupi na snagu.

U slučaju da izgubite svoj uređaj i ne možete primati poruke s kodovima, Apple vam daje i dodatni kod od 14 znamenki, uključujući brojeve i slova, pomoću kojega možete pristupiti svom računu. Apple preporučuje da ovaj kod isprintate i držite na sigurnom mjestu.

Večernji