Ovo momci zapravo vole kod djevojaka

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

rekrasna kosa, čisti ten i obline? Naravno, to su stvari koje privlače muškarce na prvi pogled. Ali koje stvari zaista vole na djevojkama – šta im je simpatično i može ih natjerati da se zaljube preko ušiju?

Kada se družiš s nekim duže vrijeme, počneš primjećivati sitnice i upravo te male stvari privlače i vesele kod druge osobe. Evo što su muškarci rekli da ih najviše privlači kod suprotnog spola.

1. Zubi

Da je osmijeh najljepši ukras lica već znamo. Ali u kombinaciji s lijepim, bijelim zubima je pun pogodak! Oralna higijena je izuzetno važna, a ovo je razlog više da vodiš računa o svojim zubićima.

2. Nespretan smijeh

Zamisli situaciju u kojoj pričaš sa simpatijom, razgovor glatko teče, opuštena si, on te nasmijava. U trenutku kad se našalio, ti prasneš u smijeh i – zarokćeš! Iako bi vjerojatno najradije propala u zemlju od srama, prema onome što momci kažu, to uopšte nije sramota. Naprotiv, oni kažu da im je to jako simpatično i cool, a ako se cura ne posrami, to znači da ima samopuzdanja što im je jako sexy.

3. Takmičarski duh

Svako od nas ima neki cilj; imati dobre ocjene, upisati željenu školu ili fakultet, osvojiti stipendiju ili postići dobre rezultate u nekom sportu. Momci vole djevojke koje ne vole gubiti i koje se ne zadovoljavaju drugim mjestom. To ne znači da moraš biti najbolja u svemu, nego da imaš volje potruditi se oko onog što si zacrtaš.

4. Tajni pa makar i čudni hobi

Nije važno plešeš li, pišeš knjigu ili se pripremaš za takmičenje u slaganju Rubikove kocke – sve je sexy! Iako ti je možda neugodno jer misliš da je tvoj hobi uvrnut, on će se oduševiti. Momcima se sviđa kada su cure stravstvene po pitanju nečega, a u isto vrijeme neopterećene time šta će netko misliti o njihovom hobiju.

5. Uši
Je li to zbog toga što su uši erogena zona ili zbog nečeg drugog – ne znamo. Ali dečki su ludi za ženskim ušima! Čak i ako nisu savršene, nemojte brinuti; svejedno im se sviđaju. Povjerili su nam kako ih užasno pali kada djevojka stavi kosu iza uha. Eto dobro je za znati za ćaskanje sa simpatijom.

6. Muzički ukus
Možda ste mislili da je to tek jedna usputna tema prilikom upoznavanja, ali varate se. Puno momaka stvara utisak o curi na temelju njenog muzičkog ukusa. To govori mnogo o vašem stilu i ukusu. Ako se dogodi da volite iste bendove ili vrstu muzike, na dobrom ste putu za sastanak – barem momci tako tvrde.