Portal 072info

Ovo morate da znate: Sve ono što čini dobar seks

Prijatelji su vam sigurno dali mnogo savjeta za dobar seks, a neke ste sigurno vidjeli i na internetu. Ali većinu njih možete da zaboravite. Prema seksualnom terapeutu, doktorki Tami Nelson, ovo su ključne stvari za zaista fantastičan seks.

Dobar seks je planiran

Parovi uglavnom misle da je spontani seks najbolji. To nije tačno. Kada ste počeli da izlazite s dečkom, sigurno ste se detaljno sređivali ako biste pomislili da će doći do seksa. Tako ste iskusili “seksualno iščekivanje”. A ženama je potrebno da se uzbude prije nego što osjete želju za seksom. Seksualno iščekivanje je savršeno zagrijevanje. A spontani možete da budete koliko god želite samo ako ste osnovno isplanirali.

Dobar seks je čest 

Iako ste mnogo puta čuli da nije važno koliko često vodite ljubav, to nije tačno. Naročito kada se radi o muškarcima. Ako žena ne želi seks sa vama, to znači ili da nije uzbuđena ili da je ljuta na vas. Morate je uzbuditi da bi ona dobila želju. Treba da vodite ljubav što češće, čak i kad vam djeluje da vam nije do toga. Ne mora to da bude vrhunski seks, ali će uspostaviti osjećaj bliskosti.

Dobar seks je aktivan

– Ja sam terapetut. Za život zarađujem učeći ljude kako da komuniciraju. Komunikacija je važna, to je tačno, ali ponekad nisu potrebne riječi – kaže doktorka Nelson. Seks se neće popraviti odmah kad kažete partneru šta želite u krevetu. Ne očekujte ni da vam čita misli, jer ne može. Postoji drugi način da partneru stavite do znanja šta želite u krevetu. Jednostavno počnite da ga usmjeravate u toku seksa ili počnite da mu radite ono što želite. Ako se protivi, prestanite i recite da vam je samo palo na pamet da probate.

Dobar seks je opušten 

Neki ljudi misle da dobar seks znači da jedan partner baci drugog na krevet, pa da tamo promijene 16 poza i slično. Ali seks ne mora da bude takav. Najbitnije je da budete opušteni tokom seksa, da uživate u svakom trenutku i u svakoj pozi.

Dobar seks je privatna stvar 

Mnogi bi dobar seks okarakterisali rečenicom “to je onaj trenutak kad oboje doživite orgazam u istom trenutku gledajući jedno drugo u oči, raspamaćeni od užitka”. I to je tačno, ali ne mora svaki seks da bude takav da bi bio dobar. Budite sebični – zavedite i opčinite partnera do te mjere da se on usredsredi samo na vaš užitak. Sljedeći put se vi usredsredite na njegov. Radite sve što vam padne na pamet – u sebi razvijajte svoju seksualnost, jer je ona samo vaša, privatna stvar.

Avaz

Podijelite članak