Ovo su imena novih sudija u Zenici, Tuzli, Prijedoru…

Ovo su imena novih sudija u Zenici, Tuzli, Prijedoru…

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je, tokom drugog dana sjednice, koja se održava 10. i 11. maja u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Katica Jozak-Mađar, na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Novom Travniku; Amela Sinanović, na poziciju sudije u Općinski sud u Zenici; Edita Velagić, na poziciju sudije u Općinski sud u Tuzli; Jasmin Junuzović, na poziciju sudije u Općinski sud u Tuzli; Senad Murtić, na poziciju dodatnog sudije u Općinski sud u Kaknju; Adnana Džaferović, na poziciju stručnog saradnika u Općinski sud u Sarajevu; Miroslav Savić, na poziciju stručnog saradnika u Općinski sud u Sarajevu i Nerma Hadžibegić, na poziciju stručnog saradnika u Općinski sud u Sarajevu.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Nedeljka Eror, na poziciju sudije u Okružni sud u Prijedoru; Mirjana Miodragović Basrak, na poziciju sudije u Okružni sud u Prijedoru; Drena Marin, na poziciju sudije u Okružni sud u Prijedoru; Jasminka Baštinac, na poziciju sudije u Okružni sud u Prijedoru; Radomir Janjić, na poziciju sudije u Okružni sud u Prijedoru; Vukašin Kondić, na poziciju tužioca u Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru; Ljubo Macanović, na poziciju tužioca u Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru; Damir Muminović, na poziciju tužioca u Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru i Irman Dedić, na poziciju tužioca u Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda, rukovodnih i organizacijskih sposobnosti.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. juna ove godine, saopćeno je iz VSTVBiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE