Ovo su mobiteli koje vjerojatno nikad nećete imati u rukama

5b9577448175ca3af6828d015c07248f

U posljednjih nekoliko godina mnoge su kompanije predstavljale pametne telefone odličnih karakteristika, ali na kraju je nešto zapelo. Većina njih nije bila nikad puštena u prodaju ili se može naći samo na nekim manjim tržištima. Business Insider donosi listu pametnih telefona koji nikad nisu zaživjeli u pravom smislu ili vidjeli police trgovina.

Ubuntu Edge prikupio je više od 12 milijuna dolara putem crowdsourcing stranice Indiegogo, ali to nije bilo dovoljno da mobitel koji radi na operativnom sustavu Ubuntu stigne na tržište. Naime, kreatorima je bilo potrebno 30 milijuna dolara.

Project S predstavlja još jedan hrabar pokušaj prikupljanja novca putem Indigogoa. Ipak, malo je vjerojatno da ćemo ga tako skoro vidjeti jer ne privlači toliko pažnje kao npr. Ubuntu Edge, premda mu je za razvoj potrebno manje novca. U osnovi, riječ je o još jednom Android mobitelu.

E Ink, proizvođač zaslona za Amazonov Kindle, napravio je koncept mobitela, čija bi baterija, zahvaljujući tehnologiji elektroničke tinte mogla trajati i do nekoliko tjedana. Međutim, sve to se nije maknulo dalje od prototipa.

YotaPhone ima LCD ekran, ali i ekran s e-tintom. Korisnici se mogu prebacivati na ovaj drugi kada im je baterija na izmaku. Dostupan samo u Rusiji.

Samsung je već nekoliko puta predstavio mobitele koje rade na njegovom prilagođenom operativnom sustavu Tizen, ali još ih nije pustio na tržište. U Business Insideru da procjenjuju da se ti smartphonei neće dobro prodavati kada krenu u prodaju, jednostavno zato što ne postoji dovoljno aplikacija za Tizen.

Lenovo K900 ima ekran od 5,5 inča rezolucije 1080p, 2 gigabajta RAM-a i dvojezgreni Intelov CPU. Problem je jedino što je dostupan samo u Kini.

poslovni.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE