Portal 072info

Ovo su najuspješniji znaci horoskopa

Oni su rođeni vođe, autoriteti, a uz to i vrlo sposobni, i znaju kako da iz ljudi izvuku maksimum. I oni imaju poneku manu, ali im na putu do uspjeha ne smetaju pa su osobe rođene u ova dva znaka obično vrlo poznati i uspješni!

Ovan – pa naravno!

Najizraženiju crtu vođe i urođenu autoritativnost posjeduje – Ovan. On ima i sve ovo: hrabrost, odlučnost, entuzijazam, samopouzdanje, poduzetnost, odvažnost, dinamičnost, poštenje, čast, disciplinu, istinoljubivost i sklonost heroizmu.

Uživa u izazovima i hrabro se probija kroz sve životne bure i oluje. Ne voli da čeka nikoga i ništa. Neustrašiv, ratoboran, a često i svađalački nastrojen. Teško mu pada bilo kakvo odlaganje ili sporost jer je dinamičan, nestrpljiv i impulsivan. Onaj ko bi da mu ugodi i privuče pažnju, treba samo da ispuni ono što mu je obećao – i to što prije.

Predispozicije su mu fantastične za jednog superšefa, ali problem često predstavlja njegova tvrdoglavost, promjene raspoloženja i razdražljivost. Pripadnici ovog znaka su vrlo jasni u svojim zahtjevima, a iako podstiču zaposlene da daju najbolje od sebe, svojim nepromišljenim izjavama mogu da ih ponize i povrijede. Za one koji su im slični su odlični šefovi, ali nešto povučenijim radnicima oni su – prava noćna mora.

Jarac – ništa bez njega

Zbog svoje dominantne prirode, Jarac je kao rođen za poziciju šefa!

Ovo su njegovi aduti: odgovornost, disciplina, samokontrola, ozbiljnost, ambicioznost, istrajnost, jaka volja, mudrost, vjernost, izdržljivost, štedljivost, metodičnost, tačnost.

Jarčevi prirodno vole red, rad i disciplinu pa uživaju u obučavanju svojih zaposlenih. Nemaju strah od gubitka pozicije, jer su uvjereni da su nezamjenljivi, što je čak i moguće zbog njihove radoholičarske prirode.

Jarac fantastično reaguje na pritisak, za njega stres jednostavno ne postoji – ako treba istovremeno da se koordinira deset stvari, on je tu pravi majstor jer u takvim situacijama reaguje čak i bolje nego u normalnim.

Vrlina im je i to što su sposobni da izvuku najbolje iz drugih, kao i da se izbore za bolje plate za sve, a mane su im tvrdoglavost, neosjetljivost i uvjerenje da sve sami znaju najbolje.

Podijelite članak