Ovo su namirnice koje koži daju zdravi sjaj

Podijelite vijest

Sada kada je gotovo cijeli svijet u karantinu zbog pandemije koronavirusa, mnogi ljudi istražuju nove hobije i interese. Vrijeme se može iskoristiti i za njegu kože, a u tome će pomoći neke sjajne namirnice. Zeleni čaj

Postoji razolg zbog kojeg je zeleni čak toliko poznat i koristan za kožu. Iako su mnogi svjesni njegovih mogućnosti unapređenja metabolizma i utjecaja na gubljenje viška kilograma, zeleni čaj također sadrži antioksidante koji se bore protiv slobodnih radikala i daju zdravi sjaj koži. Zeleni čaj podmlađuje i regeneriše ćelije kože kako bi imala bolji tonusi i teksturu.

Papaja

Papaja nudi mnogo više od ukusa smoothie pićima. Ovo voće sadrži važne voćne enzime kao što su kimopapain i papain koji čine čuda kada je riječ o koži. Kimopapain ublažava upale, a papain uklanja mrlje i ožiljke.

Kurkuma

Kurkuma je čest začin u indijskoj kuhinji i ima mnoštvo korisnih svojstava. Djeluje protiv upale, štiti kožu i čini je sjajnom.

Tamna čokolada

Ako volite slatko, tamna čokolada je odličan izbor. Sadrži antioksidante i flavonoide koji učinkovito djeluju na smanjenje stresa, a koji negativno utječe na kožu. Što je stresa manje, to će koža izgledati ljepše.

Avokado

Avokado treba biti dio svačije ishrane. Bogat je zdravim mastima i jednozasićenim mastima koje koži daju lijep sjaj. Avokado se može koristiti, odnosno konzumirati na različite načine, od mazanja, preko smoothie napitaka pa do salate.

KLIX