Portal 072info

Ovo su pravi razlozi zbog kojih varaju žene i muškarci

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jeste li se ikada zapitali zašto žene i muškarci varaju? Koji su to razlozi koji navode na prevaru u dugogodišnjim vezama? Sudeći prema podacima novog istraživanja, muškarci i žene varaju iz posve drugačijih razloga.

U novom istraživanju koje je provela britanska stranica za upoznavanje partnera EliteSingles, sudjelovalo je 667 solo muškaraca i žena koji su otkrili razloge zbog kojih su partnere i partnerice varali u prošlosti. Zanimljivo, većina muškaraca, njih 55 posto, nije moglo navesti niti utvrditi tačan razlog zbog kojeg su varali – jednostavno su to učinili. Trećina žena u istraživanju dala je isti taj odgovor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

No sljedeći najpopularniji razlog zbog kojih su muškarci varali pokazao se kao jednostavna želja za spolnim odnosom (28 posto muškaraca), nakon čega slijedi dosada u vezi (25 posto) te zaljubljenost u drugu osobu (12 posto), prenosi womenshealthmag.com.

U žena se kao najčešći razlog varanju pokazala dosada u vezi, što je u istraživanju navelo 35 posto žena. Nakon toga slijedi zaljubljivanje u drugu osobu (27 posto), zatim jednostavna želja za spolnim odnosom s nekim novim (16 posto). Kao najrjeđi razlog za varanje, i kod muškaraca i kod žena, pokazala se osveta partneru – taj razlog je navelo 11 posto žena te sedam posto muškaraca, piše Tportal.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zaključak ovog istraživanja upućuje na to kako muškarci češće varaju zbog fizičke želje za novom partnericom, a žene češće varaju zbog emocionalnih razloga. No isti ti ispitanici u istraživanju su također upitani koji oblik nevjere smatraju najgorim – seksualnu ili emocionalnu prevaru. Rezultati su pokazali kako muškarci smatraju seksualnu nevjeru gorom varijantom (65 posto), a žene smatraju kako je emocionalna nevjera krajnja izdaja (55 posto).

I dok problemi i svađe u vezi mogu biti najočitiji razlog za prevaru, istraživanje je također pokazalo kako će mnogi muškarci i žene prevariti partnera zbog bioloških faktora kao što su razine hormona ili kulturni čimbenici, poput sveprisutnosti seksa u današnjem životu. Stoga, što možete poduzeti i spriječiti prevare u svojoj vezi? Za početak o toj temi treba iskreno razgovarati s partnerom. Naime, istraživanja pokazuju kako razgovor o tome što učiniti ako se nevjera dogodi uvelike povećava šanse da veza u budućnosti preživi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vijesti.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)